Vágólapra másolva!
Remekelt a soproni kapuban az ETO elleni megyei rangadón Farkas Balázs, a Matáv kapusa, aki bravúros védések sorozatát mutatta be a találkozón, amelynek napján ünnepelte 24. születésnapját.

Biztos kapott is ajándékokat, ám pazar teljesítményével ő maga ajándékozta meg a soproni szurkolókat és csapatát, jelentős szerepet vállalva ezzel abban, hogy nem kapott gólt a Matáv.

- A meccs előtt felvetődött önben, hogy a születésnapján fog védeni és illene ezt egy jó teljesítménnyel megünnepelni?
- Nem, ilyen formán ez nem vetődött fel bennem, de utólag azt kell mondjam, jó, azért sikerült emlékezetessé tenni ezt a napot.

- Az előző évadban épp az Üllői úton dobta be a mélyvízben Reszli Soós István. Azóta berobbant ez élvonalba és kirobbanthatatlan a Matáv kapujából.
- Amióta az eszemet tudom, erre készültem, próbáltam élni a lehetőséggel.

- Az idei évadbeli teljesítményét hogyan értékeli?
- Az első meccsen volt egy helyezkedési hibám, de szerintem azóta nincs gond. Jómagam úgy érzem, most már kiegyensúlyozottabb a teljesítményem, mint az előző évadban, végülis minden találkozón szerzek egy kis rutint, de nagyon kevés csak közel negyven meccsnél járok.

- Mostanában "elkapta a fonalat", minek köszönhető ez?
- Pleskó László, a kapusedző alaposan megdolgoztat, megítélésem szerint magas színvonalú a szakmai munka, és persze az is nagyon fontos - és magabiztosságot ad nekem -, hogy úgy érzem, maximálisan élvezem a vezetőedző, Komjáti András bizalmát.

- A szombati meccsen melyik volt a "legmelegebb" szituáció?

Pokolból a csúcsra ért a soproni védő/sport/magyarfoci/20021007pokolbol.html

- Igaz, hogy Nicsenkónak több nagy helyzete volt, és nem egy esetben sikerült hárítanom, a legnehezebb dolgom viszont Németh Norbert közeli lövésénél volt, közel volt hozzá a labda, jól vette át, szépen lőtte el, szerencsém volt, hogy sikerült beleérnem.

Botár László