Vágólapra másolva!
Szombaton lesz száz éve, hogy Borbás Gáspár megszerezte a magyar válogatott történetének első gólját. Ebből az alkalomból koszorúzta meg pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencváros a csatár Kerepesi úti temetőben lévő sírját. A megemlékezésen jelen volt a játékos unokája és dédunokája.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Sipos - Sellő - Berán, Fehéry, Koltai, Kiss Gy., Gorszky - Braun, Károly, Niessner, Minder, Borbás. Ebben az összeállításban küldte pályára a magyar csapatot Gillemot Ferenc szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott történetének első hazai mérkőzésén, a Millenárison, 1903. április 5-én, Csehország legjobbjai ellen.

A meccsen 750 néző volt, s megszületett a magyar válogatott első gólja, azután a második, s ezzel a 2-1-es magyar győzelem, az immár százéves história első magyar válogatott győzelme. Az első magyar válogatott gólszerző, Borbás Gáspár sírjánál tisztelgett pénteken a Ferencváros és a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Lehet magyar focistából világsztár?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26844

A délelőtt 11 órától a Kerepesi úti temetőben megtartott megemlékezésen Nagy Béla, a Ferencváros krónikása méltatta a volt Fradi-csatárt, dr. Borbás Gáspárt - aki száz éve még nem volt doktor, hiszen 18 évesen debütált a válogatottban. Nagy Béla felidézte a sportlap korabeli tudósítását: "Károly rúgta a labdát bal felé, s a résen álló Borbás menthetetlenül rendeltetési helyére juttatta."

A Ferencváros részéről a két legidősebb FTC-játékos, Gyetvai László és Rudas Ferenc helyezte el a klub koszorúját a hajdani balszélső sírján, míg az MLSZ képviseletében Szöllősi György sajtófőnök koszorúzott. A megemlékezésen részt vett Borbás dr. unokája, dr. Kertész Adrienne, és dédunokája, Borbás Barnabás is.