Vágólapra másolva!
Bécsben már újra nagycsapatról álmodnak a szurkolók, pedig egyelőre még el sem kezdődött a 2003-2004-es szezon. Ám az előző éppen befejeződött, s az FK Austria Wien 1996 után ismét aranyérmet szerzett. Ez még csak a kezdet, ígérik a vezetők, akik bizonyítandó, hogy nem viccelnek, számos új igazolással rukkoltak elő.

Az Austria Wien labdarúgócsapata hét szűk esztendő után tudott ismét aranyérmet nyerni az osztrák Bundesligában, s a klub multimilliomos tulajdonosa, Frank Stronach úgy véli, ez csak az első lépés. A csapat mindenese komoly építkezésbe fogott, a befejeződött szezonban már olyan klasszis játszott az együttesben, mint a Deportivótól megszerzett brazil Djalminha, aki amilyen nagy hanggal jött, úgy is távozott.

A kispadon az osztrák legenda, Walter Schachner kezdett, őt a jó eredmények ellenére egyszerűen kirúgták, hogy helyet szorítsanak Christoph Daumnak. A kokainbotrányba keveredett német szakvezető aztán év végén felállt, helyét pedig az a Joachim Löw foglalta el, aki korábban már edzette a német Stuttgart és Karlsruhe, a török Fenerbahce és az osztrák FC Tirol együttesét is.

"Nagyon motivál ez a feladat, s a Frank Stronachhal való pozitív beszélgetés után döntöttem úgy, elfogadom a felkérést. A csapatban sok lehetőséget látok, s biztos vagyok abban, hogy sikerre vihetjük a klubot" - nyilatkozta a sváb tréner.

Löw után sorra jöttek a nagy igazolások. Először érkezett Fernando Troyansky az Admira Wacker együttesétől, őt a dél-afrikai születésű, de német válogatott Sean Dundee követte, aki korábban megfordult a Liverpool együttesében is, legutóbb pedig a VfB Stuttgartban szerepelt négy éven keresztül. A nigériai válogatott védő, Rabiu Afolabi a belga Standard Liege-t hagyta ott a bécsi lilák kedvéért, az ausztrál válogatott Joey Didulica az Ajax kispadja helyett inkább kezdő kapus lenne, míg a Perugiában, a Gentben és a Sheffield Wednesday-ben is megfordult norvég válogatott Petter Rudi a belga Lokerenből érkezett.

És még nem volt vége a nagy bevásárlásnak. Richard Kitzbichler érkezése ugyan még nem rengette meg a világsajtót, de Ivica Vastic szerződése már komoly hírértékkel bírt. A Sturm Grazcal kétszeres bajnok és kétszeres gólkirály csatár a japán Grampus Nagoyából érkezett. A védelem irányítása egy holland klasszisra hárul majd: Frank Verlaat a Werder Brementől érkezett a védelem tengelyébe.

Verlaat eddig egyszer szerepelt a holland nemzeti csapatban, pályafutása legnagyobb sikerét 1987-ben érte el, amikor a Lipcse elleni KEK-döntőben tagja volt az Ajax győztes együttesének. A védő 1994-ben az Auxerre-rel francia, 1997-ben a Stuttgarttal német kupát nyert.