Vágólapra másolva!
Nem vett részt a Real Madrid labdarúgócsapatának szerdai edzésén Claude Makelele, ezért a klub fegyelmi eljárást indít ellene.

A csütörtöki spanyol lapok szerint az Európa-bajnok francia középpályás azért sztrájkolt, mert követelése ellenére a vezetők nem akarják 1,2-ről 3 millióra emelni az éves fizetését. Makelele úgy érzi: anyagi szempontból háttérbe szorul az olyan szupersztárok mellett, mint Zinedine Zidane és David Beckham. "Valószínűleg már nem játszik többet a Realban" - mondta a játékos menedzsere, Marc Roger.

Az eset egyértelműen a Chelsea malmára hajtja a vizet, hiszen az angol csapat multimilliárdos orosz tulajdonosa, Roman Ambramovics már kiszemelte magának a futballistát, akiért állítólag 7 millió fontot fizetne.

Jorge Valdano, a királyi gárda sportigazgatója ugyanakkor biztos benne, hogy Makelele náluk marad. "Nem fogja elhagyni a klubot" - jelentette ki.

A 30 éves klasszis labdarúgó három éve 10 millió fontért igazolt a Celta Vigóból a spanyol fővárosba, ahol a Real egyik alapembere lett, és két bajnoki címet, valamint egy Bajnokok Ligája-címet nyert az együttessel.