Vágólapra másolva!
Szerdán nyolc mérkőzéssel befejeződnek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A Bayern München csak abban az esetben juthat biztosan tovább, ha hazai pályán legyőzi az Anderlechtet, egy döntetlennel a tavalyi évhez hasonlóan az UEFA-kupáról is lecsúszhat.

A csoport

A Bajnokok Ligája szerdai összecsapásinak egyik legnagyobb kérdése, hogy a Bayern München a tavalyi évhez hasonlóan ismét elbúcsúzik-e a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeitől az első kör során. A németek továbbjutása csak abban az esetben biztos, ha hazai pályán legyőzik a belga Anderlechtet, amely az előző fordulóban az Olympique Lyon elleni mérkőzésen, az utolsó percben szerzett egyenlítő góllal életben tartotta nyolcaddöntős álmait.

Egy esetleges döntetlennel még az a szégyen is megeshet a bajorokkal - csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt -, hogy még az UEFA-kupát jelentő harmadik helyről is lecsúsznak, amennyiben a Celtic Glasgow idegenben legyőzi az Olympique Lyont. Ebben az esetben egyébként tavasszal már egyetlen német csapat sem szerepelne az UEFA-kupában.

B csoport

A B csoportban gyakorlatilag lehetetlen megjósolni a továbbjutókat, hiszen az eddigi összecsapásokon szinte minden mérkőzésen meglepő eredmény született, elég csak az Internazionale londoni 3-0-ás győzelmét említeni az Arsenal ellen vagy éppen az ágyúsok bosszúját, amikor 5-1-re nyertek a Giuseppe Meazza-stadionban.

Ebből a kvartettből csak az jut biztosan a legjobb 16 közé, aki begyűjti szerdán a három pontot, más esetben óriási számolgatások kezdődnek majd.

C csoport

A C csoportban viszonylag egyszerű a helyzet, hiszen az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az AS Monaco már bejutott a nyolcaddöntőbe, és az is biztos, hogy az AEK Athén az utolsó helyen végez.

A PSV Eindhoven - Deportivo La Coruna összecsapáson a spanyolok abban az esetben biztos továbbjutók, ha csak egygólos vereséget szenvednek, vagy ennél jobb eredményt érnek el, illetve ha a Monaco alulmarad Athénban. Utóbbi esetben, még ha kikap is a Deportivo, hármas holtverseny alakulna ki, s abból mindenképpen a hollandok jönnének ki rosszul. Amennyiben a franciák legalább egy pontot szereznek, akkor a PSV Eindhovennek háromgólos vagy még nagyobb arányú győzelmet kell aratnia. Kétgólos differencia esetén a 2-0 szintén a hollandoknak kedvezne, ha más eredmény születik, akkor a spanyolok ünnepelhetnek.

D csoport

A D csoportban az már korábban eldőlt, hogy a Juventus lesz az egyik továbbjutó, ám a zebrák múlt heti veresége a Galatasaray ellen azt jelentette, hogy a törököknek még maradt némi esélyük.

Fatih Terim együttesének neve csak abban az esetben kerül be a pénteki nyoni sorsolás valamelyik gömbjébe, ha idegenben legyőzik a Real Sociedadot. Különben a spanyolok folytathatják.

A góllövőlista élcsoportja a 5. forduló után:
5 - Drogba (Marseille), Prso (Monaco)
4 - Makaay (Bayern München), Hakan Sükür (Galatasaray), Morientes (Monaco)
3 - Henry (Arsenal), S. Inzaghi (Lazio), Kuranyi (Stuttgart), Ronaldo (Real Madrid), Sonck (Ajax), Tristán (Deportivo), Van Nistelrooy (MU)
2 -Szabics Imre (Stuttgart), Alejnyicsev (Porto), Belkevic (Dinamo Kijev), Bouma (PSV), Castillo (Olimpiakosz) E. Cissé (Monaco), Costinha (Porto), Del Piero (Juventus), Delibasic (Partizan), Di Vaio (Juventus), Dindane (Anderlecht), Forlán (Manchester United), Giuly (Monaco), Rincon (Dinamov), Juninho (Lyon), Kovacevic (Sociedad), Lampard (Chelsea), Loszkov (Lokomotiv), McCarthy (Celta), Miller (Celtic), Nedved (Juventus), Pancu (Besiktas), Pandiani (Deportivo), Poborsky (Sparta), Sergen (Besiktas), Sackih (Dinamo), Sztoltidisz (Olimpiakosz), Sutton (Celtic), Trezeguet (Juventus), Vieri (Internazionale).