Vágólapra másolva!
Jóllehet néhány nappal korábban még szép tavaszi reményekről beszélt, kedden közös megegyezéssel szerződést bontott az Újpesttel Mezey György vezetőedző. A szakember elmondta: az újabb kulcsjátékosok távozása már nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a csapatot, amiért nem vállalhatta a szakmai felelősséget, ezért inkább, ha szép emlékekkel és könnyes szemmel is, de távozott.

- Enyhén fogalmazva is váratlan a lemondása, ugyanis néhány napja még a tizenhét újpesti válogatottról és a biztató tavaszi kilátásokról beszélgettünk...
- Valóban, ám azóta két rendkívül fontos labdarúgó, Farkas Balázs és Kovács Zoltán távozásáról értesültem, s különösen a csatár hiányát érezné meg a csapat, amit én szakmailag viszont egyszerűen már nem vállalhattam fel.

- Kovács még semmi konkrétumot nem tud az átigazolásáról. Biztos, hogy távozik Újpestről?
- Nekem azt mondták a vezetők, hogy a klub anyagi helyzete miatt el kell adni őt, vele ne is számoljak tavasszal.

Kovács Zoltán a hongkongi érdeklődőről

"Semmit sem tudok a hongkongi átigazolásomról, nyilván a hazaérkezésem után leülünk majd erről beszélni a vezetőkkel. Annyit viszont mondhatok, amennyiben az értem kapott pénz jobban jön az Újpestnek, mint az esetleges tavaszi kilenc gólom, szívesen segítek kedvenc klubomnak az elmenetelemmel. Mezey György távozása meglepett, s bár kifejezetten megtisztelő, hogy többek között a személyemmel indokolta ezt, szakmailag nagyon sajnálom a döntését. Remek edzőt ismertem meg benne, szakmailag veszteség az Újpest számára a távozása."

-Lemondásában az új ügyvezető igazgató, Sallói István személye szerepet játszott?


- A jövőben marad az edzőképzés élén?
- Lehet, hogy nem távolodom el a gyakorlati munkától, erről azonban még korai beszélni. A nehéz újpesti búcsú után viszont igazat adok annak a kollégámnak, aki a Megyeri úti ténykedésem előtt jelezte, majd meglátod, a gyakorlatban milyen meglepetése érnek. Való igaz, manapság a gyakorlatban az edzők, a klubok nehéz pénzügyi helyzete miatt olykor arra kényszerülnek, hogy a keret folyamatos változásai során három-négy nap vagy egy hét alatt építsenek csapatot. Nehéz ügy, ám újra el szeretném mondani, szép emlékekkel távozom Újpestről, ahol kiváló sportemberekkel találkozhattam, sok barátra leltem.

Bánki József