Vágólapra másolva!
Szerdán eldőlt, hogy az építésügyi hatóság engedélyezte a Puskás Ferenc-stadion felső karéjának részleges megnyitását, így közel negyvenötezren nézhetik a helyszínen az április 28-án, 20.30-kor kezdődő Magyarország-Brazília mérkőzést.

Bár 2000-ben, a magyar-olasz vb-selejtezőn, majd 2001 júniusában, az Illés-Metró-Omega szuperkoncerten zsúfolásig megtelt az akkor még Népstadionként ismert létesítmény, utóbbi esemény után egy hónappal életveszélyesnek nyilvánították a nagylelátó felső karéját. A vizsgálatok szerint nem bírja ugyanis a terhelést, sőt életveszélyes az ott tartózkodás, így többek között a nagy érdeklődésre számot tartó ZTE-Manchester United BL-selejtező idején is üresen maradt.

Jelen állás szerint mindössze 28 ezren férnek be a létesítménybe, de úgy tűnik, a brazilok elleni, április 28-i eseményre mégiscsak enyhítenek a szigoron. Információink szerint a lezárt karéj egy részén ismét lehet majd szurkolni, a mostani engedély az aréna felső karéjának alsó részére szól, ami azt jelenti, az eddiginél tizenhétezer nézővel több juthat be a stadionba. A Puskás Ferenc-stadionban így hivatalosan 44 665-en juthatnak be belépővel.

A jegyeket egyébként csütörtöktől kezdik árusítani az IBUSZ-irodákban és a stadion pénztáraiban, a pályához közel fekvő szektorok első két sorába nem adnak el tiketteket, mivel a reklámtáblák miatt a szurkolók számára onnan szinte láthatatlan lenne a mérkőzés.

Bánki József