Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Figo is tapsol a Realnak
The Sun

Luis Figo jövője hetek óta lázban tartotta a futballszurkolókat, szinte naponta jelentek meg új, sokszor ellentmondásos információk. A leghevesebben a Real Madrid "támadta" a gólerős futballistát, Florentino Perez, az új elnök a választási kampánya során többször is megígérte a játékos leigazolását a Real-rajongóknak. A portugál klasszis néhány napja még az FC Barcelona mellett tett hűségnyilatkozatot, de úgy tűnik, hogy az elképesztő átigazolási díj, valamint nem mellékesen a hatalmas fizetés ígérete megváltoztatta döntését.

Andrea Belmonte olasz fotós panaszt nyújtott be a helyi rendőrségen a jelenleg feleségével és lányával Szardínia szigetén nyaraló Figo ellen. A paparazzó azt állítja, hogy a portugál klasszis erőszakosan elvette tőle digitális kamerájának azt a lemezét, amelyen a játékost és családját rögzítő képeket tárolta. A rendőrség megkereste Figót, aki a lemezzel és menedzserével tért be az őrsre. Belmonte társa, Tony Espositó később azt mondta, hogy ő megörökítette azokat a pillanatokat, amikor Figo durván elveszi a lemezt.

A spanyol Valencia 8,3 millió dollárért szerződtette az Euro2000 másik nagy sztárját, Zlatko Zahovicot. A szlovén válogatott csatára, aki az Eb-n három gólt szerzett, 28 éves játékos 1999. augusztusában szerződött a portugál Porto csapatától a görög Olimpiakoszhoz. A pireuszi klubnak nagy anyagi veszteséget jelentett Zahovic, miután 16 millió dollárért vették meg, de azt követően, hogy összeveszett Alberto Bigon vezetőedzővel, kegyvesztett lett.

A világ legdrágább játékosai (millió fontban):

mennyiért ki honnan hova mikor
40 M GBP Figo Barcelona Real Madrid 2000
37 Crespo Parma Lazio 2000
31 Vieri Lazio Internazionale 1999
23 Anelka Arsenal Real Madrid 1999
23 Batistuta Fiorentina AS Roma 2000
22 Denilson Sao Paulo Real Betis 1997
19 Rivaldo Dep. La Coruna Barcelona 1997
17 Vieri Atlético Madrid Lazio 1998
16,8 Ronaldo Barcelona Internazionale 1997
16,7 Amoroso Udinese Parma 1999

(MTI)

Ajánló:

Euro2000Az ársrófolás magasiskolája

Korábban:

Az ügyvezetésről lemondott a Manchester United elnöke, Martin Edwards, de megtartotta magának a reprezentációs feladatokat. A Real Madridnál ennél nagyobb váltás következett be: a királyi klub új elnököt választott Florentino Perez személyében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!