Vágólapra másolva!
Király Gábor és Torghelle Sándor csapata, a Crystal Palace elbúcsúzott az angol labdarúgó Ligakupa további küzdelmeitől, miután a nyolcaddöntőben kikapott a Manchester United otthonában.

Király ezúttal csak kispados volt, míg Torghelle kezdőként lépett pályára, de a 69. percben lecserélték. A MU a szezonban először betaláló Saha révén szerezte meg a vezetést, majd Richardson növelte kettőre az előnyt a szünet előtt, igaz kellett hozzá a Király helyén védő Speroni ügyetlenkedése is. Torghelle előtt is adódott egy lehetőség, de O'Shea hibája után Howardba lőtt.

A Liverpool Mellor hajrában szerzett duplájával verte a Middlesbrough-t, amely csak lesgólig és kapufáig jutott Zenden, illetve Job révén. A másik két meccs hosszabbításban dőlt el, a Chelsea hátul hozta a szokásos precíz védekezést, elöl pedig előbb Robben passzát Gudjohnsen váltotta gólra, majd a holland maga is beköszönt, miután három védőt bolondított meg egy félpályás szóló közben. A Fulham közel állt a kieséshez Nottinghamben, aztán Radzinski négy perccel a vége előtt egalizált, és onnantól beindultak a londoniak.

A legjobb nyolc mezőnyének kialakulását követően máris megtartották a negyeddöntő sorsolását, amely igazi csemegét hozott, az MU ugyanis az Arsenalt fogadja az elődöntőbe jutásért.

Ligakupa, nyolcaddöntő:
Manchester United - Crystal Palace 2-0 (2-0)
Old Trafford, 48 891 néző
v.: S. Dunn
MU: Howard - P. Neville, Brown, O'Shea, Fortune, Kléberson (Spector, 79.), Fletcher, Djemba-Djemba, Richardson (Eagles, 79.), Bellion (Rossi, 86.), Saha.
Crystal Palace: Speroni - Butterfield (Shipperley 77), Hudson, Powell, Borrowdale, Leigertwood, Soares, Danze (Lakisz, 45.), Derry, Torghelle (Kaviedes, 69.), Freedman.
gól: Saha (22.), Richardson (39.)

Newcastle United - Chelsea 0-2 (0-0, 0-0) - hosszabbítás után
gól: Gudjohnsen (100.), Robben (112.)

Nottingham Forrest (II. osztályú) - Fulham 2-4 (0-0, 1-1) - hosszabbítás után
gól: King (71.), Reid (104.), illetve Radzinski (86., 93.), McBride (101.), An. Cole (119.)

Liverpool - Middlesbrough 2-0 (0-0)
gól:
Mellor (83., 89.)

A negyeddöntő párosítása:
Watford-Portsmouth
Tottenham-Liverpool
Fulham-Chelsea
Manchester United-Arsenal

[origo]/(MTI)