Vágólapra másolva!
Minden posztra érkezhet erősítés a Vasasnál, egyelőre azonban csak a ZTE-től érkezett Ivan Janjic edzett együtt a piros-kék labdarúgókkal. A közeljövőben csatlakozhat az angyalföldiekhez a szintén Zalából hazatérő Gyánó Szabolcs, valamint Kiss György, akinek ügyében a Vasas felvette a kapcsolatot a ferencvárosi vezetőkkel.

"A ZTE-től érkezett Ivan Janjic, aki az MTK-nál már volt Egervári Sándor játékosa, így vezetőedzőnk igencsak jól ismeri a védőt. Janjic már együtt edzett a csapattal, de hamarosan Gyánó Szabolccsal is megszülethet a megállapodás" - kezdte Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője.

"A Ferencváros sportigazgatójával, Tepszics Ignáccal ugyancsak felvettük a kapcsolatot Kiss György és Zováth János ügyében, mint ahogy a két futballistával is tárgyaltunk már, az ő jövetelük napokon belül eldőlhet, amihez a játékosoknak is lejjebb kell szállítaniuk az anyagi igényeiket."

A Vasas egyébként a téli felkészülés során Horvátországban, egészen pontosan a dalmáciai Makarskán edzőtáborozik majd, ahol többek között megmérkőzik a Hajduk Split együttesével is, s ezeken a fellépéseken már az új igazolásokat is szerepeltetni szeretné Egervári Sándor vezetőedző.

Könnyen megeshet azonban, hogy Zováth nem lesz köztük, mivel a középpályás ciprusi próbajátéka a Paphos együttesésnél sikeresnek bizonyult, és a hírek szerint a Fradi is megegyezett játékosával a nyárig szóló szerződés felbontásáról.

Miután kiderült, hogy üres a kassza, játékosok jönnek-mennek a ZTE-nél, sőt, még Németh Ottó technikai vezető is áldozata lett a karcsúsításnak. A zalaiaktól már távozott Szamosi Tamás és Bardi Gábor, ők mindketten Ciprusra szerződnek, míg Gyánó Szabolcs és Ivan Janjic minden bizonnyal a Vasasnál folytatja pályafutását. Érkezett viszont az Újpesten szabadlistára tett Gaál Miklós, továbbá szívesen látnák Debrecenből kölcsönben Andorka Pétert, a fiatal csatárt azonban a Diósgyőr és a Békéscsaba is hívja.

A ZTE hétfői edzésén az új fiúk közül egyedül az Újpesten szabadlistára tett Gaál Miklós vett részt, s bár Waltner Róbert is a többiekkel készült, az ő maradása a klub anyagi helyzete miatt erősen kétséges. Mint ahogy Andorka Péter sem biztos, hogy a zalaiakat erősíti tavasszal, noha a klubnál már sokan biztosra vették mindezt. A fiatal csatár ügyében ugyanis a DVSC vezetői még nem döntöttek.

"Andorkát fél évre szeretnénk kölcsönadni, s mindezt elsősorban fiatal játékosunk érdekében tesszük, hogy állandó játéklehetőséghez jusson és rutint szerezzen" - mondta Szilágyi Sándor, a DVSC cégvezetője. "A ZTE mellett a Diósgyőr és a Békéscsaba is szívesen látná őt, ezek után mindent mérlegre téve, kizárólag fiatal csatárunk érdekét nézve, napokon belül döntünk arról, melyik csapatban szerepeljen tavasszal."

Megeshet tehát, hogy a ZTE-nél hiába várnak Andorkára, miként másokra is, például a Ciprusról hazatérő Lendvai Miklósra, mivel a szűkös anyagiak eleve behatárolják a lehetőségeket, és jellemző a ZTE jelenlegi pénzügyi helyzetére, hogy a klubot 14 éve szolgáló Németh Ottó technikai vezetőtől is megváltak.

Bánki József

Waltnerék sorsa még nem dőlt el Egerszegen/sport/magyarfoci/20050110boor.html?pIdx=1