Vágólapra másolva!
A jelek szerint alaposan megerősödik tavaszra a Vasas együttese, hiszen a ferencvárosi Kiss György mellett a ZTE-től igazolt Ivan Janjic, Waltner Róbert, Gyánó Szabolcs trió is Angyalföldön tréningezik. Egervári Sándor a piros-kékek vezetőedzője a csapat céljairól és a felkészülésről is beszélt.

- Mennyire elégedett az eddigi igazolásokkal?
- Noha egyelőre csak Kiss György írt alá, ám velünk készül az egyaránt Zalaegerszegről érkezett Ivan Janjic, Gyánó Szabolcs és Waltner Róbert is, velük elvileg megegyeztek a vezetők, azaz nem panaszkodhatunk az erősítést illetően.

- Tudatosan nem hoztak labdarúgót a középpályára?
- Ez még nyitott kérdés, mindenesetre Ferenczi távozása után a csatársorban Waltner és Gyánó szerződtetése abszolút indokolt, akárcsak a védelemben Kiss György és Janjic, s amennyiben lehetőségünk adódik, a középpályára is érkezhet labdarúgó.

- A havazás megváltoztatta a felkészülés menetét?
- Nem különösebben, hiszen amit eddig elterveztünk, azt el is végeztük. Szabadban és teremben is jó körülmények között gyakorolhatunk, és a Láng műfüves pályáján az edzőmeccseket is megrendezhetjük.

- Nem tartja túl hosszúnak az alapozó időszakot?
- De, nagyon. Túl sok idő, három-négy hónap kiesik az utánpótlásjátékosoknak és az élvonalbelieknek is, ezért jó lenne, ha a téli időszakban mondjuk ligakupa-mérkőzéseket játszhatnának a csapatok. Igaz, ehhez az országban több műfüves pályára lenne szükség. Ennyi kihagyás tétmeccsek nélkül, csupán felkészüléssel, komoly szakmai deficit a labdarúgók számára.

- Az erősítések tükrében mi a csapat célja tavasszal?
- Szeretnénk megfelelni a szezon előtti bátor célkitűzésnek, nevezetesen az ötödik-nyolcadik hely között végezni. Újonc csapatok ugyanis általában a bennmaradást jelölik meg minimáltervként az első évben, a téli szerződtetésekkel azonban megvalósíthatónak tartom, hogy a záráskor a mezőny első felében végzünk.

Bánki József