Vágólapra másolva!
Szűk két hónappal a Bulgária elleni vb-selejtező előtt Isztambulban Szaúd-Arábia ellen lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott. Mivel február 2-a nem FIFA-játéknap, Lothar Matthäus csak két légiósára számíthatott a barátságos mérkőzésen, amely alacsony színvonalú és gól nélküli játékot hozott.

Az utóbbi három világbajnokságnak is részese volt Szaúd-Arábia válogatottja, ráadásul a FIFA-világranglistán 33 pozícióval megelőzi a Matthäus-csapatot (az ázsiai együttes a 30., míg a mieink a 63. helyen állnak). Érthető tehát, hogy felemásan értékelték az esélyeket a magyar drukkerek az isztambuli találkozó előtt, amely - a szakvezetők elmondása szerint - mindkét válogatott számára fontos felkészülési meccsnek számított.

Decemberben a Katarban rendezett Golf-kupán két vereség mellett egy sikert könyvelhettek el a szaúdiak: előbb 2-1-re kikaptak Kuvaittól, majd 2-0-ra legyőzték Jement, zárásképp pedig Bahreintől fájó, 3-0-s vereséget szenvedtek. Januárban javítottak Almontashari Hamad Mohsenék, hiszen 25-én Tadzsikisztánt 3-0-ra, négy nappal később Türkmenisztánt 1-0-ra verték. Szaúd-Arábia egy hét múlva Üzbegisztánba látogat vb-selejtező mérkőzésre, a négyes csoport tagja még Kuvait és a Koreai Köztársaság.

A mieinknek ez lesz az első meccse 2005-ben (az óévet az észtek elleni 5-0-val zárták Kerekesék), s az isztambuli ütközet után jövő héten a Giggsszel, Bellamyval, Hartsonnal felálló Wales otthonában próbál szerencsét a Matthäus-csapat. Ez utóbbi is barátságos meccs lesz, március 30-án Bulgária ellen Budapesten viszont már tétmeccsen, vb-selejtezőn lépnek pályára a magyarok.

Az eddigi egyetlen magyar-szaúdi meccs, amelyet Győrben rendeztek 2000-ben, 2-2-re végződött.