Vágólapra másolva!
A Real Betis labdarúgócsapata története során másodszor hódította el a spanyol Király-kupát, miután az Atlético Madrid arénájában, a Vicente Calderón-stadionban hosszabbítás után 2-1-re nyert az Osasuna ellen.

Az első félidőben nem esett gól, és a második játékrészben is eleinte kimaradtak a helyzetek, míg a 75. percben az Osasuna védelme és Oliveira szemfülessége meghozta a vezetést a Betisnek: Cruchaga és Elia kapus egymásra várt, a brazil csatár meg ballal a hálóba pöckölt.

Már ünnepeltek a sevillai drukkerek, amikor érkezett az egyenlítés, a csereként beállt Aloisi bólintott közelről a labdát csak bámuló Doblas kapujába. A hosszabbításban a Betis csereembere döntött, Varela labdája után Dani tüzelt ballal a bal sarokba.

A végén még egy kis pankrációval színesítették a meccset a felek, majd a hosszabbítás hosszabbításában, a 127. percben Aloisi még kapura kotort egy labdát, de Doblas a helyén volt, így a zöld-fehérek ünnepelhettek.

A sevillai gárda nagyszerű idényt zárt, hiszen negyedik helyen végzett a bajnokságban, így a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhat, míg a kupát 1977 után nyerte meg ismét. Az Osasuna finalistaként az UEFA-kupában szerepelhet a 2005-06-os szezonban.

Király-kupa, döntő:
Real Betis - Osasuna 2-1 (0-0, 1-1, 1-1)
gól:
Oliveira (75.), Dani (115.), illetve Aloisi (83.)
piros lap: Perez (120., Osasuna)