Vágólapra másolva!
Skóciában 1947, Angliában 1961, Franciaországban 1995, Németországban pedig 1997 óta szerepelnek a hivatalos futballnaptárban Ligakupa-mérkőzések. Bár a legjobb bajnokságokkal nem lehet összehasonlítani, de valami hasonló kezdeményezés indul Magyarországon is: a Magyar Labdarúgó Liga tervei szerint ugyanis február 26-ától, 30 csapat részvételével beindulna a hazai küzdelem.

Amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség is rábólint az ötletre, február 26-án megkezdődhetne az első ízben kiírt Ligakupa küzdelemsorozata. A Magyar Labdarúgó Liga tervei alapján a sorozatban 30 csapat (16 NB I-es és a 14 NB I/B-s) venne részt, a mérkőzéseket pedig a hagyományos kuparendszernek megfelelően kedden és csütörtökön játszanák le az együttesek, egy meccsen eldöntve a továbbjutás sorsát. Ami újdonság: három 21 éven aluli játékosnak a pályán kellene lennie a mérkőzéseken.

A csapatok utazási költségeit a Magyar Labdarúgó Liga állná, ám a pénzdíjas vetélkedés győztese 10, a másik döntős 4, a harmadik és negyedik helyezett pedig fél-félmillió forinttal gazdagodna.

Az elképzelések szerint a döntőt június 11-én rendeznék, a mérkőzések közül többet is közvetítene a Magyar Televízió.

A Ligakupa tervezetét az MLL szerdai elnökségi ülésén vitatják meg az érintettek, ezt követően kerül az MLSZ elnöksége elé, amely kimondja a döntő szót.