Vágólapra másolva!
Idén január és november között 12 sportág eseményeiről 427 órában közvetített a Telesport, amely ez idő alatt 1354 alkalommal jelentkezett. Schulek Csaba, az egy éve kinevezett főszerkesztő a TS csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szeretnék megszerezni a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogait.

A TS az m1-en 118 százalékkal több műsoridőben foglalkozott sporttal, mint az ebben az összevetésben második RTL Klub. A jövőben a szombati 16.15 és a vasárnapi 22.15 órás műsorsáv mellett vasárnaponként 12.15 órától például vízilabda- és kosárlabda-mérkőzések közvetítésével jelentkezik a Telesport, hétfőn, szerdán és pénteken 23.25 órakor pedig 15 perces adással.

"Újabb kétéves szerződést kötöttünk a Moto GP versenyeinek és a kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzéseinek közvetítéséről és négyéves megállapodást a vízilabda-találkozók sugárzásáról - mondta Schulek Csaba. - Visszakerül az MTV képernyőjére a kosárlabda."

A jövő évi tervekkel kapcsolatban a főszerkesztő elmondta, a torinói téli olimpiáról több mint 100 órányit tűznek műsorra, Zelinkai Ildikó, Gulyás László, Somos Zoltán és Szántó Dávid a helyszínről tudósít. Nagy kihívást jelent a budapesti úszó Európa-bajnokság, amelynek produkciós költsége eléri az egymilliárd forintot.

Ezenkívül a szegedi kajak-kenu világbajnoksággal szeretnék elnyerni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerését is, hogy a víváshoz és az öttusa lövészetéhez hasonlóan a 2008-as pekingi játékokról magyar szakemberek közreműködésével jussanak el a világba a sportág versenyei.

A legfontosabb terv azonban a labdarúgó BL találkozóinak megszerzése a jövő évtől, kedden azért ülésezik az MTV kuratóriuma, hogy tárgyaljon a pályázatról.