Vágólapra másolva!
Két elhalasztott mérkőzést játszottak le az angol labdarúgó-bajnokságban szerdán, a Manchester United 4-0-ra legyőzte a Wigant, a West Ham pedig az Evertont verte idegenben 2-1-re.

Hamar tudatosítani próbálta a Manchester a Wiganben, hogy ezen az estén pont nélkül fog távozni az Old Traffordról, de eleinte Pollitt kapus a Chelsea elleni formáját mutatta, és mindent védett. Különösen Rooney jobbsarkos bombájánál, és Van Nistelrooy ugyanoda tartó belsőzésénél kellett nagyot védenie az újonc portásának.

Aztán a 30. percben már nem volt ellenszere, Giggs szögletét Rio Ferdinand csúsztatta meg, Pollitt csak beleütött a labdába, ami így is a jobb sarokban kötött ki, a lassítások alapján ha nem ér bele, akkor menteni tud a kapufánál álló csapattárs... Ferdinandnak ez volt az első gólja a MU mezében.

Öt perc múva Rooney harcossága eredményezte az újabb találatot, az ifjú csatársztár cselezés közben elcsúszott, de gyorsan felpattant, egy védőt szépen befűzött, aztán kilőtte a bal alsót.

A szünet után is Rooney került először helyzetbe, de két méterről nem akart gólt lőni, és inkább a kapufára passzolt, hogy aztán pár perccel később megmutassa, hogy messzebbről jobban megy, Van Nistelrooy pazar kiugratása után szép emeléssel növelte háromra az előnyt.

A holland csatártárs is feliratkozott a göllövők közé, miután összehozott és a bal sarokba küldött egy tizenegyest, kialakítva a 4-0-s végeredményt, a Wigan pedig annak örülhet, hogy végre letudta a nagyokat, az elmúlt hetekben ugyanis kijutott a jóból az újoncnak az Arsenal, a Tottenham, a Liverpool és a Chelsea ellen.

A másik szerdai meccsen az Everton Beattie révén korán vezetést szerzett a West Ham ellen, de a a londoniak fordítani tudtak.

Premier League, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Manchester United - Wigan 4-0 (2-0)
gól: R. Ferdinand (30.), Rooney (35., 55.), Van Nistelrooy (70., 11-esből)

Everton - West Ham United 1-2 (1-1)
gól: Beattie (9.), illetve Weir (19., öngól), Zamora (67.)