Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt február 21-én!

1905-ben ezen a napon szerződött rekordösszegért, 1000 fontért Alf Common a Middlesbrough FC-hez. A történelem első labdarúgója, akiért ennyit áldoztak egy 25 éves csatár volt, Anglia észak-keleti részén, helyi csapatokban szerepelt, mielőtt 1901-ben, 325 font ellenében a Sunderland FC-től a Sheffield Unitedhez került.

Egy esztendővel később FA-kupa-döntőt játszott, majd az angol válogatottban is bemutatkozhatott. 1904 nyarán visszatért a Sunderlandhez, korábbi klubja komoly anyagi áldozatot hozott érte, hiszen Common visszavásárlása 520 fontot vitt el a klubkasszából.

Akkor ugyan szívta a fogát a pénztáros, de fél évvel később már elégedetten dörzsölte a markát, hiszen a Middlesbrough ezer fontot sem sajnált a támadó megszerzéséért. A bajuszos csatár 1910-ben a Woolwich Arsenalhoz szerződött, majd újabb két esztendő múlva már a Preston North Endben futballozott.

Játékospályafutását követően Darlingtonban telepedett le, ahol egy pubot üzemeltetett. 1946. április 3-án hunyt el.