Vágólapra másolva!
Fabio Capello, a Real Madrid olasz vezetőedzője az egekig magasztalta az Olympique Lyont, miután csapata 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a francia listavezetővel a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

"Meg volt a lehetőségünk, hogy megnyerjük az összecsapást" - utalt Ruud van Nistelrooy kihagyott büntetőjére az olasz szakember. "A Lyon megmutatta, miért nem kapott gólt olyan sokáig a sorozatban, nagyon nehéz legyőzni őket. Juninho szabadrúgásai mindig nagy veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára, ez a ma esti találkozón is bebizonyosodott."

"Borzasztóan szomorú vagyok a tizenegyes miatt, rosszul találtam el a labdát. Mindazonáltal az első félidőt is figyelembe véve izgalmas meccset vívtunk, és a második játékrészben már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk" - mondta van Nistelrooy, aki azért is bánhatja a kihagyott büntetőt, mert a döntetlennel a Lyon már biztos csoportelső.

A kvartett másik mérkőzésén a két kelet-európai együttes, az ukrán Dinamo Kijev és a román Steaua Bucuresti az UEFA-kupáért küzdött egymással. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, ami a román alakulatnak kedvez, hiszen kijevi 4-1-es sikerük révén jobb az egymás elleni eredményük, azaz a bukarestiek kerülnek át a második számú európai kupasorozatban. "Eddigi legjobb játékunkat nyújtottuk a csoportmeccsek alatt" - mondta Cosmin Olaroiu, a román gárda szakvezetője.

Egymás után másodszor szenvedett vereséget a BL-ben a Manchester United csapata: a három héttel ezelőtti koppenhágai csatavesztés után ezúttal Glasgowban maradt alul a Celtickel szemben. A skót együttes győzelmével annak ellenére továbbjutott csoportjából, hogy csak két pont az előnye a harmadik Benficával, ugyanis két nagy riválisa, a portugálok és a velük azonos ponttal álló angolok éppen egymás ellen játszanak a zárókörben.

"El se hiszem, kell lennie egy olyan szabálynak, ami kimondja, hogy mi nem juthatunk tovább. Reggel majd felébredek és valaki megmondja nekem, kaptunk egy újabb gólt" - mondta vidáman Gordon Strachan, a Celtic vezetőedzője, arra utalva, hogy a zöld-fehér gárda története során először jutott be az elsőszámú európai kupasorozat kieséses szakaszába.

Az F jelzésű négyes másik találkozóján a Benfica sima, 3-1-ás győzelmet aratott az FC Köbenhavn ellen, amivel a dán klub már kiesett. "A védelmünk teljesen összeomlott, amikor két percen belül két gólt kaptunk" - mondta az északiak mestere, Stale Solbakken.

"Nehéz meccs lesz" - nyilatkozta tömören Fernando Santos, a Benfica trénere, miután megtudta, hogy csapata december 6-án ki-ki mérkőzést fog játszani a manchesteri sztárklubbal. A Benficának csak a győzelem lenne megfelelő eredmény az idegenbeli találkozón, hogy folytathassa szereplését a BL-ben.