Vágólapra másolva!

Nem kajálták a VIF-kenyeret Lilleströmben

Egy jó kávéhoz péksütemény is illik, a norvég Martin Nordby nevű pékség azonban nem a legjobb helyszínt választotta ahhoz, hogy VIF márkanéven árusítson kenyeret. A VIF ugyanis a Valerenga IF rövidítése, és az oslói egyesületről elnevezett pékáru nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

Az Oslo Baerum negyedében található Kiwi pékség figyelmét a helyi illetőségű Stabaek IL drukkerei még csak e-mailekben hívták fel arra, hogy nem a legszerencsésebb arrafelé a rivális klub nevével ellátott kenyeret forgalmazni, Lilleströmben azonban a szurkolók valamivel agresszívebben fejezték ki nemtetszésüket: megfenyegették a boltban dolgozó eladónőt, és kiszúrták az autója kerekeit.

"Természetesen nagyon sajnáljuk az esetet, de a szurkolóink viselkedéséről nem tehetünk. Arról nem is beszélve, hogy valóban nem a legjobb ötlet a városban Valerenga nevű kenyeret árulni" - nyilatkozta a Lilleström SK szóvivője, Petter Olafsen. Meg nem erősített hírek szerint a pékség az események után letett a Rosenborg BK-kalács készítéséről...