Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség a szezon végéig eltiltotta a kispadtól Marco Giampaolót, mert a szakember edzői végzettség nélkül irányította az Ascoli csapatát.

Bár klubja hivatalosan pályaedzőnek tüntette fel a szakembert és a "vezetőedző" a szövetség tanfolyamát elvégző Massimo Silva volt, a szövetségi ellenőr két bajnoki után is azt írta jelentésében, hogy meccs közben valójában Giampaolo látta el a tréneri feladatokat.

A határozat értelmében Giampaolo a mérkőzések alatt kizárólag a lelátón foglalhat helyet és semmilyen kapcsolatban nem lehet a csapattal.

"Csalódott vagyok, hogy nem tudtam befejezni, amit elkezdtem" - mondta a szakember, akinek irányításával az újonc Ascoli jelenleg a 12. helyen áll a Serie A-ban.

"A napi munka nem változik, Massimóval közösen tartjuk az edzéseket, én meghatározom a taktikát, összeállítom a csapatot, majd felülök a lelátóra. A megfelelő végzettség megszerzéséhez több évig kellene tanfolyamra járnom, ehhez nincs kedvem. Remélem, a szövetség átgondolja a jelenlegi szabályokat, úgy érzem, eddigi munkámmal bebizonyítottam, hogy papír nélkül is értek a szakmához."