Vágólapra másolva!
Négy csoportban nyolc mérkőzéssel megkezdődött a 2006-2007-es labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör-sorozata. A címvédő Barcelona pazar játékkal 5-0-ra verte a bolgár Levszki Szófiát, míg a Bayern München a Szpartak Moszkva, az AS Roma pedig a Sahtar Donyeck ellen daidalmaskodott 4-0-ra. Idegenben, az Olimpiakosz otthonában diadalmaskodott a Valencia is, amelyben Morientes mesterhármast ért el.

Chelsea (angol) - Werder Bremen (német) 2-0 (1-0)
London, Stamford Bridge
v.: Vasszarasz (görög)
Chelsea: Cech - Boulahrouz, Ricardo Carvalho, Terry, Ashley Cole - Essien, Makeléle, Ballack (Mikel, 90.), Lampard - Sevcsenko (J. Cole, 81.), Drogba (Kalou, 86.)
Werder Bremen: Reinke - Fritz, Naldo, Pasanen, Womé - Baumann (Zidan, 86.), Frings, Borowski - Diego - Klose, Klasnic (Almeida, 66.)
gól: Essien (24.), Ballack (69.)

Nagy meglepetést nem okozott Jose Mourinho, a Chelsea kezdőcsapatában ott volt az újonnan szerződtetett Ashley Cole, s helyet kapott a középpályán Claude Makelele is, az előzetesen csapatba jelölt Wayne Bridge és Shaun Wright-Phillips így a kispadra szorult. A brémaiaknál a sérüléssel bajlódó ászok mindegyike vállalta a játékot, így ott volt a kezdő tizenegyben Miroslav Klose, Tim Borowski és Torsten Frings is.

Nagy lendülettel kezdett a hazai együttes, a 7. percben Essien beadását Drogba 10 méterről fejelte a kapu mellé, két perccel később a ghánai játékos lövése kerülte el fél méterrel a jobb sarkot.

A 19. percben Sevcsenko száguldott el a jobbszélen, Pasanent egy juniormeccsen látható testcsellel rázta le, éles középre adásáról Essien ugyan lekésett, de Reinke kapust így is meglepte a labda, s csak nagy üggyel-bajjal tudott szögletre menteni.

A hazai fölény a 24. percben érett góllá, a brémai védelem addig csetlett-botlott, amíg a földön fekvő Pasanen Essien elé nem tette a labdát, a ghánai középpályás így akkora ziccerbe került, hogy ha akart volna, akkor se tud hibázni (1-0).

A félidei fölény a második játékrész elején túlzott megnyugvásba csapott át, az 54. percben Klose 4 méterről ajtó-ablak zicerben fejelt a bal felső sarok mellé. Öt perccel később Terry rógta fel Klasnicot (örülhetett, hogy megúszta második sárga lapját), Diego azonban 20 méterről a lelátóra bombázta a szabadrúgást.

A 63. percben Drogba 15 méteres kapáslövése az oldalhálóban landolt. Két perccel később ismét klose fejelhetett, Boulahrouz és Ricardo Carvalho csak nézte, ahogy a vb gólkirálya a lécre bólintja a labdát...

A 68. percben Baumann szorításában Drogba eljátszotta a "nagy halált", a büntetőt Ballack bombaerősen vágta a bal felső sarokba (2-0).

A Chelsea megérdemelten nyert, noha a hazai együttes könnyelműsködései akár pontvesztésbe is kerülhettek volna.

FC Barcelona (spanyol) - Levszki Szófia (bolgár) 5-0 (2-0)
Barcelona, Nou Camp
v.: Plautz (osztrák)
Barcelona: Víctor Valdés - Belletti, Puyol, Thuram, Van Bronckhorst - Motta - Giuly (Gudjohnsen , 63.), Iniesta (Xavi, 72.), Ronaldinho, Deco - Eto'o
Levszki: Petkov - Milanov, Topuzakov, Tomasic, S. Angelov - Borimirov (Minev, 63.), Bardon, Eromoigbe - Telkijszki, E. Angelov (G. Ivanov, 46.), Jovov (M. Ivanov, 70.)
gól: Iniesta (7.), Giuly (39.), Puyol (49.), Eto'o (58.), ROnaldinho (90.)

Egészen elképesztő kerettel rendelkezik a címvédő, Frank Rijkaard a bőség zavarával küszködve képtelen volt olyan klasszisoknak helyet szorítani a kezdőcsapatban, mint Xavi, Eidur Gudjohnsen, Gianluca Zambrotta, Edmilson vagy éppen Lionel Messi.

Nem hagyta sokáig kétségek között szurkolóit a Barcelona, a 7. percben Iniesta révén máris vezetett a katalán együttes: a középpályás 20 méterről kiválóan lőtte ki Petkov kapujának jobb alsó sarkát (1-0).

A gól után kiegyenlítetté vált a játék, Stanislav Angelov révén még a bolgárok is veszélyeztettek, ám a 39. percben Giuly szép egyéni szóló után már kettőre növelte a hazaiak előnyét (2-0).

A második félidőben ott folytatta az együttes, ahol a szünet előtt abbahagyta, a harmadik gólt az előrehúzódó védő, Puyol jegyezte (3-0). Az 58. percben Eto'o is feliratkozott a góllövőlistára, a kameruni csatár négy védőt forgatott meg a 16-os vonalánál, majd nagyon okosan a jobb alsó sarokba pöccintette a labdát (4-0).

A kegyelemdöfést a 90. percben Ronaldinho találata jelentette, a katalán együttes 5-0-s sikerrel rajtolt, s bejelentkezett a címvédésre.