Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti szerint az AC Milannak úgy kell játszania a Manchester United ellen a szerda esti visszavágón, Milánóban, ahogyan tette azt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern München kiverésekor. Az olasz elitcsapat vezetőedzője úgy látja, ebben az esetben a manchesteri első meccsen elszenvedett 3-2-es vereség dacára az ő együttese lehet ott a BL május 23-i, athéni fináléjában.

A szerdai elődöntőben a Manchester United azzal a tudattal léphet pályára Milánóban, hogy a bajnoki cím kézzelfogható közelségbe került, köszönhetően a hét végi, Everton FC elleni parádés győzelemnek. Ez a találkozó ismét megmutatta, hogy a Vörös Ördögök mentálisan csúcsformában vannak, és a védelmet sújtó sérüléshullám sem vetette vissza őket.

Az AC Milan elleni visszavágó előtt továbbra is az a fő kérdés, hogy a hátsó alakzat hogyan áll össze: Patrice Evra eltiltás miatt biztosan nem játszhat, de a felépülőben lévő szerb Nemanja Vidic játéka elég valószínűnek tűnik, sőt nem lehet kizárni Gary Neville és Rio Ferdinand bevetését sem - bár utóbbi két labdarúgó játéka mindenképpen kockázatos lenne.

A jó védekezésre óriási szükség lesz, mert az olaszoknak mindenképpen gólt kell szerezniük, és az első meccsen látszott, hogy a manchesterieknél nem volt mindig meg a kellő összhang a hátsó alakzatban. Más kérdés, hogy így is nyerni tudtak...

"Fel kell kötnünk az alsóneműt" - egyszerűsítette a lényeget Sir Alex Ferguson, a szigetországiak mestere a klub honlapján, hozzáfűzve, hogy a legjobbjukat kell nyújtani, s véleménye szerint gólt is kell szerezniük a továbbjutás eléréséhez.

Sokak szerint az Old Traffordon Gennaro Gattuso sérülése jelentette a fordulópontot, és jó hír lehet a rossonerók számára, hogy a középpályás azóta felépült, és vállalni tudja a játékot a visszavágón.

A Milannak már egy 1-0-s győzelem is elegendő lenne a San Siro-stadionban ahhoz, hogy a MU búcsúztatásával egyidejűleg saját históriáját tekintve tizedik alkalommal legyen ott az európai klubfutball csúcssorozatának végjátékában. Okkal hivatkozik persze Ancelotti a bajorok elleni diadalra, hiszen a müncheni alakulatot - szintén hátrányos helyzetből - úgy verte ki a kupából, hogy a milánói 2-2 után idegenben nyert 2-0-ra.

"Ez az egész a mi mentalitásunkról is szól. Amikor Münchenben játszottunk, az elődöntő járt a fejemben, most pedig a döntő körül forognak a gondolataim, mivel az a célunk, hogy mi vívjuk a finálét" - nyilatkozta az itáliai gárda vezetőedzője a La Gazzetta dello Sportnak, miközben a "sikerreceptet" ismertette: - Egy kicsit mindig magasabbra kell emelni a mércét, előbbre tekinteni, ha az elődöntőben vagy, a legjobb, ha már a következő cél elérésére gondolsz. Pozitív megközelítésre van szükség, nem azon kell töprengeni, hogy miképpen kerüljük el a hibákat a játékunkban, hanem hogy mik azok a teendők, amelyek végrehajtásával kivívhatjuk a diadalt."

Ancelotti győzelmi terveiben fontos szerepet szán egyik legtapasztaltabb támadójának, Filippo Inzaghinak, akit ezúttal a kezdőcsapatba jelölt. A 33 éves csatár a Bayernnel szemben elért továbbjutásban hervadhatatlan érdemeket szerzett, a Manchester ellen azonban az idegenbeli első meccsen nem lépett pályára sérülés miatt. "Nagy eredmény lenne a United legyőzése, és mi készen is állunk erre" - mondta Inzaghi.

Szinte biztos, hogy Paolo Maldini kihagyja a mérkőzést, ahogy Ancelotti foglamazott, csak közvetlenül az összecsapás előtt dönti el, hogy megéri-e vállalni a szerepeltetésével járó kockázatot.

A várható kezdőcsapatok:
AC Milan: Dida - Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Kaha Kaladze (Paolo Maldini), Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf - Kaká, Filippo Inzaghi.
Manchester United: Edwin van der Sar - John O'Shea, Wes Brown, Gabriel Heinze, Rio Ferdinand - Darren Fletcher, Michael Carrick, Paul Scholes - Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs
A játékvezető: Frank De Bleeckere (belga)

www.global-soccer.eu / (MTI)