Vágólapra másolva!
Az AC Milan győzelme a Bajnokok Ligája döntőjében azt jelentette, hogy a rossonerók holland középpályása, Clarence Seedorf immár negyedszer hódította el a trófeát - ráadásul három különböző klub színeiben. A játékos pályafutása legeredményesebb szezonját zárta, legalábbis ami a gólok számát illeti, és remekül érzi magát Milánóban.

- Milyen érzés volt újból megnyerni a Bajnokok Ligáját?
- Fantasztikus, főleg, hogy a szezon rendkívül nehezen kezdődött a számunkra, és a klubnál mindenkinek nagyon sokat kellett dolgoznia, hogy elérjük ezt az eredményt. A kupagyőzelem pillanatában valóságos érzelmi robbanás zajlott bennem, szükségem van egy kis időre, amíg tökéletesen feldolgozom, hogy mi is történt. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen messzire jutottunk ahhoz képest, ahonnan elindultunk, akkor ez a diadal még különlegesebb.

- Az első BL-győzelme idején még csak 19 esztendős volt. A mostanival összehasonlítva mi a különbség a két diadal között?
- Az amszterdami idők olyan régen voltak, hogy már alig emlékszem rájuk! Minden egyes kupagyőzelemnél más és más érzelmek hatottak rám, amelyeket nagyon nehéz leírni. Az egyetlen dolog, amit most mondhatok, hogy az idei diadal hihetetlen, fantasztikus. A Bajnokok Ligája megnyerése különleges érzést jelent, amit nem lehet körülírni, csak érezni.

- Milyen nehéz volt a Liverpool FC ellen játszani?
- A Liverpool olyan típusú futballt játszik, amely ellen nagyon nehéz futballozni.

- Rafa Benítez mintha azzal a feladattal küldte volna pályára csapatát, hogy önt kikapcsolják a játékból. Érezte ezt?
- Igen, észrevettem, hogy a csapattársaim csak nagyon nehezen tudják eljuttatni hozzám a labdát. Az első perctől kezdve olyan volt, mintha el akartak volna szigetelni a többiektől. Ebből a szempontból az angoloknak sikerült elérni a céljukat.

- A nagy tapasztalatának köszönhetően azért sejtette, hogy a meccs nagyjából milyen forgatókönyv szerint zajlik majd, nem?
- Igen, sejthető volt, hogy ez nem lesz szépségdíjas finálé, már csak az ellenfél miatt sem. Végig maximálisan koncentrálnunk kellett, hogy ne kövessünk el sorsdöntő hibát, és biztosak voltunk benne, hogy ha türelmesek leszünk és kivárunk, akkor képesek leszünk helyzeteket teremteni magunknak. Szerencsére a lehető legjobb pillanatban találtunk be, közvetlenül a szünet előtt, és ez sokat segített.

- Egyetért azzal, hogy a Milannak mázlija volt azzal a találattal?
- Igen, de a labdarúgásban ez benne van. Nekünk mindenesetre nagyon jól jött, mert a Liverpool védelmét rendkívül nehéz feltörni.

- Mindkét góljukat Filippo Inzaghi szerezte, aki fantasztikus mérleggel rendelkezik. Ön szerint hogyan csinálja?
- Évek óta mindig a jó időben van a jó helyen, szóval ezt már nem lehet a szerencse vagy a véletlen számlájára írni. Nagyon örülök, hogy a csapattársa lehetek.

- Ebben a szezonban Kakának még inkább kulcsszerepe volt, mint az előző években, nem gondolja?
- A mostani idényben Kaká sokkal előrébb játszott, szinte csatárként, és ebben a szerepkörben tarthatatlan volt. Nagyon sok mérkőzést döntött el a javunkra. Ő lett a Bajnokok Ligája gólkirálya, és véleményem szerint maximálisan megérdemelné az Aranylabdát. Sőt higgye el nekem, még mindig fejlődhet, nem érte el a teljesítőképessége határát.

Forrás: EPA

- Az ön szerepköre is változott egy kicsit.
- Igen, végre abban a pozícióban játszhattam, amit a legjobban szeretek: kicsit előrébb és a pálya közepén, a két támadó mögött. Tíz gólt értem el ebben az idényben a bajnokságban és a BL-ben összesen, ami kiváló teljesítménynek számít tőlem. Fizikálisan tökéletes állapotban vagyok, az edző bízik bennem, és a klubnak is komolyak a célkitűzései - azaz remekül érzem magam a Milanban.

Forrás: www.fifa.com

www.global-soccer.eu