Vágólapra másolva!
A Werder Bremen csatlakozni akar az európai labdarúgás elitklubjait tömörítő, úgynevezett G14 csoporthoz, melynek jelenleg már 18 tagja van.

"A Werder Bremen kétségtelenül ehhez a társulathoz tartozik, akár a sport-, akár a gazdasági szempontokat vesszük figyelembe" - jelentette ki Klaus Allofs, a brémaiak sportigazgatója egy lapinterjúban.

Pillanatnyilag három német klub, a Bayern München, a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund szerepel a 18-ak között. Mellettük az Ajax Amsterdam, a PSV Eindhoven, az FC Barcelona, a Real Madrid, az FC Valencia, az Internazionale, a Juventus, az AC Milan, a Manchester United, az FC Liverpool, az Arsenal, az Olympique Marseille, a Paris Saint-Germain, az Olympique Lyon és az FC Porto tevékenykedik a G14 keretein belül.

Klaus Allofs a csatlakozási szándék hangsúlyozásával egyidejűleg jelezte, ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy követnék például a Bayern München igazolási politikáját, és hajlandók, illetve képesek lennének 70 millió eurót játékosvásárlásra fordítani két bajnoki idény között. "Mi nem tudunk egy-egy futballistáért 15-20 millió eurót fizetni, illetve idényenként hétmillió euróval honorálni a szolgálatait" - tette hozzá, majd utalt arra, hogy inkább igyekeznek megtalálni a mellőzött, s ezért nem túl drága, de tehetséges, hasznos, jó játékosokat.

"Éppen azért állunk stabil lábakon, mert nem vállalunk értelmetlen anyagi kockázatokat" - mondta.