Vágólapra másolva!
José Mourinho hétfői bejelentése után tovább folynak a találgatások arról, hogy ki lesz az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A brit média úgy tudja: a szövetség (FA) interjúra hívta Fabio Capellót, a Real Madrid, az AC Milan, az AS Roma és a Juventus volt vezetőedzőjét. 

A bukmékereknél egészen hétfőig a Chelsea-től szeptemberben távozott portugál szakember volt a favorit, ő azonban azt mondta: hosszas gondolkodás után úgy határozott, nem száll harcba a posztért.

Bejelentését követően jelentősen emelkedett az olasz tréner "árfolyama", de a sajtó szerint honfitársa, az olasz válogatottat tavaly világbajnoki címig vezető Marcello Lippi esélyei sem rosszak.

Capello már Steve McClaren novemberi menesztése után úgy nyilatkozott: érdekelné a feladat. "Nagyszerű kihívás lenne. És a korom is éppen megfelelő ehhez a munkához" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

A 61 éves edzőnek az előző szezon végén köszönték meg a munkáját a Realnál annak ellenére, hogy bajnokságot nyert a csapattal. Azóta a RAI televíziós csatorna szakkommentátora.

A brit média úgy tudja: a személyes találkozóra 48 órán belül sor kerül, s ha a felek megegyezésre jutnak, akár már pénteken kinevezhetik Capellót, aki a Daily Telegraph szerint évi 5,5 millió eurós fizetésre számíthat. A lapok már azt is tudni vélik, hogy a tréner segítője a Chelsea korábbi csillaga, Gianfranco Zola lesz, de Alan Shearer vagy Stuart Pearce is helyet kaphat a szakmai stábban.