Vágólapra másolva!
Figyelmeztetésben részesült Carlos Alberto Parreira, a Dél-afrikai Köztársaság labdarúgó-válogatottjának brazil szövetségi kapitánya, mivel munkavállalási engedély nélkül dolgozik új állomáshelyén.

A 2010-es vb házigazdájának szövetsége pénteken beismerte, hogy a 63 éves szakember több mint egy hónapja turistavízummal tevékenykedik, ugyanakkor jelezte, már folyamatban van a megfelelő engedély kiállítása.

Ezzel együtt a belügyminisztérium szóvivője közölte, a jelen helyzetben még ahhoz sincs joga a trénernek, hogy televíziója előtt jegyzeteljen futballmérkőzésekkel összefüggésben.

"A törvény világosan fogalmaz, Parreira és a segítője nem tevékenykedhetnek, amíg nincsenek rendben a papírjaik" - fogalmazott Mantshele Tau.

A szóvivő még hozzátette, amennyiben edzést tart, vagy bemegy a szövetségbe, akár le is tartóztathatják. "Jól működő figyelő rendszerünk van" - nyomatékosította kijelentését Mantshele Tau.

A belügyminisztérium végül a délutáni órákban közölte, hogy az edző hétfőtől már rendelkezik a munkjához szükséges engedéllyel.

Parreira a tavalyi világbajnokság után távozott hazájának nemzeti együttesétől, amellyel a negyeddöntőig jutott Németországban. A dél-afrikai válogatottnál Jairo Leal segíti a munkáját, szerződése négy évre szól.