Vágólapra másolva!
 

Az FC Barcelonánál a kapusposzton Víctor Valdés már évek óta az első számú jelöltnek számít, és a saját nevelésű hálóőrre nem is lehet panasz - igaz, stabil helye részben annak is köszönhető, hogy a klubnál soha nem volt komoly vetélytársa.

A Barcánál jelenleg José Manuel Pinto a tartalékkapus, akit januárban igazoltak le a Celta Vigótól, de ő nem veszélyeztette Valdés helyét, mint ahogyan a klub harmadik portása, Albert Jorquera sem - ő ráadásul gyakran sérült.

A hírek szerint a klubnál úgy vélik, hogy szerencsésebb lenne, ha ezen a poszton is verseny lenne a kezdő tizenegybe kerülésért, éppen ezért azt tervezik, hogy a nyáron egy olyan kapust igazolnak, aki versenyhelyzetre kényszeríti Valdést.

Az egyesület sportigazgatója, Aitor "Txiki" Beguiristain több kapust is figyel, de a barcelonai Sport értesülései szerint az első számú kiszemeltje nem más, mint a Villarreal játékosa, Diego López. A 27 esztendős kapus 2007 óta játszik a Sárga Tengeralattjárónál, és immár a nemzetközi szinten is bizonyította tehetségét, a Barca számára pedig külön fricska lenne megszerzése, hiszen López a Real Madrid nevelése, és azért hagyta ott a királyi gárdát, mert Iker Casillas miatt nem fért be a csapatba.

A kapust a Villarreal hétmillió euróért vásárolta meg, vagyis ennél olcsóbban aligha válna meg tőle, és idén nyáron már visszautasított pár ajánlatot (többek között a Tottenham Hotspurét), vagyis a portás megszerzése nem lenne egyszerű a Barca számára.

A Juventus védője, Cristiano Molinaro 2013-ig meghosszabbította szerződését. Az FC Barcelona a Portsmouth tunéziai balhátvédjét, Nadir Belhadzsot figyeli.

A Bayern Münchent az Ajax Amsterdam jelenleg sérült csatárával, Klaas-Jan Huntelaarral hozták kapcsolatba. A Chelsea kiszemeltje a Stade Rennes francia csatára, Jimmy Briand.

www.infosport-focivilag.hu