Vágólapra másolva!
Arséne Wenger szerint a látványos futball is lehet hatékony, példaként pedig a brazil válogatottat és a Barcelonát emlegette. Az Arsenal labdarúgócsapatának francia trénere elárulta, miért nem fogadta el a Real Madrid ajánlatát, és beszélt arról is, hogyan védi meg mérkőzések után játékosait.

Az Arsenal francia menedzserét még a nyár elején kínálta állással a Real Madrid. A szakembert el is fogta a kísértés, hogy a világ egyik legnagyobb klubjánál dolgozzon, ám úgy érezte, cserben hagyná az Arsenalt, ha fiatal csapata újjáépítése közben távozna.

"Be akarom fejezni az itteni munkámat" - mondta Wenger a Timesnak. "Felépítettem ezt a csapatot, amivel eredményeket szeretnék elérni. Bizonyos értelemben árulás lett volna távozni. Négy évvel ezelőtt elkezdtem egy projektet, szeretném végigcsinálni. Jelenlegi állapotában nem hagyhatom el az együttest" - tette hozzá a francia edző.

Wenger beszélt arról is, hogy bár bizonyos esetekben látja játékosait szabálytalankodni, utólag mégis tiltakozik az ítéletek ellen. "Azért viselkedem így, hogy megvédjem a játékosaimat, mert egyébként nincs magyarázat arra, amit csináltak. Ebben a szakmában jóindulatúan kell kezelni az emberi természetet, különben üldözési mániás leszel. Mindig arra kell gondolnod, ők jól akarják végezni dolgukat."

Az 1996 óta az Arsenalnál dolgozó tréner számos kritikát kapott, mert mindenáron látványos futballt akar játszatni, lemondva a hatékonyságról. "Kérdezem én: melyik a legsikeresebb válogatott a világon? Brazília. Mit játszik? Jó futballt. Ki nyert meg mindent tavaly? A Barcelona. Hogyan játszik? Látványosan. Egyébként sem vagyok a pragmatizmus ellen, pragmatikusnak lenni pedig annyit jelent, jól kell passzolni és nem rosszul. Ilyen egyszerű" - riposztozott Wenger.