Vágólapra másolva!
Verekedésbe torkollott a labdarúgó Soproni Liga vasárnap esti Haladás-Videoton találkozója. A hazaiak edzője, Csertői Aurél megrúgta Bódog Tamást, a vendégek pályaedzőjét, aki viszont nem ismeri el, hogy rátámadt volna a Haladás trénerére. A történtekre mindenki másképp emlékszik, Bódog rendőrségi feljelentést tesz.

Vasárnap este az NB I negyedik fordulója előtt nullpontos Haladás feszült mérkőzésen 4-3-ra legyőzte az addig százszázalékos Videotont. A büntetővel és piros lappal tarkított találkozó végén Bódog Tamás odaszólt a szombathelyiek trénerének, amiből pillanatok alatt verekedés kerekedett. A feleket a kispadon ülők választották szét, Solymosi Péter játékvezető egy-egy kiállítással díjazta a jelenetet.

Elsőként a találkozó bíróját kérdeztük, mit látott a csetepatéból? "Éppen szabadrúgással jött a Haladás, de előtte cserét jeleztek. Csertői belépett a pályára, és kipöckölte a labdát kispad felé, amit észleltem is. A jelenetre Bódog átrobogott és meglökte Csertői urat, aki erre bepöccent. Megpróbálták lefogni a hazai edzőt, de nem sikerült, és Csertői megrúgta Bódogot. Mindkét felet kiállítottam, ami ebben a súlyos esetben indokolt is volt" - mondta Solymosi.

Csertői maga is beismerte, hogy eltalálta Bódogot: "Állt a játék egy csere miatt, mikor nagy megdöbbenésemre az ellenfél kispadjáról Bódog 130 km/órás sebességgel felém száguldott, és nekem rontott. Kisebb tumultus, lökdösődés támadt, és közben - nem is emlékszem pontosan hogyan - eltaláltam Bódog sípcsontját."

A játékvezető és a pályaedző is azt állítja, Csertői elrúgta a labdát, hogy húzza az időt, a Haladás trénere szerint viszont "ez teljesen értelmetlen", ilyen nem történt. "Az ember persze megbánja az ilyesmit, dehát kiprovokálta a balhét. Ilyet még nem is láttam" - tette hozzá a Haladás trénere, aki nem hiszi, hogy az esetnek következményei lehetnek.

Bódog Tamás, a Videoton pályaedzője hétfő délelőtt még mindig felindultan nyilatkozott az [origo]-nak. "Én annyiban hibáztam, hogy nem kellett volna elhagynom a technikai zónát. Átmentem, hogy visszarúgjam a labdát a pályára, és csak annyit mondtam: 'Miért rúgod el, te?!' Aztán nyakon ragadott és fojtogatni kezdett. Meg kell nézni a videót, én ugyan nem löktem meg" - mondta a balhéról Bódog. "Délután elmegyek a rendőrségre feljelentést tenni testi sértésért" - ígérte a pályaedző, aki azt állítja, Csertői nem sípcsontját, hanem az ágyékát rúgta meg.

Kérdésünkre Bódog határozottan tagadta, hogy meglökte volna Csertőit. "Semmi más nem történt, csak amit az előbb mondtam. Az egyik újság köpésről is írt, de nem vagyok én láma! Nézze, Németországban az ilyenért nemhogy megbüntetnék, de soha az életben nem adnának neki többé munkát."

Megkérdeztük az edzőtől, nem akarnak-e beszélni a másikkal, hogy tisztázzák a történteket? A válasz mindkét fél részéről elutasító volt.