Vágólapra másolva!
Rövid időre veszélybe került a chilei labdarúgó-válogatott jövő évi világbajnoki szereplése annak nyomán, hogy egy helyi klub polgári bíróságon támadta meg a chilei sportági szövetség elmarasztaló határozatát. Az érintett egyesület, a Rangers időközben már visszavonta keresetét.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályzata szerint a vitás eseteket házon belül kell megoldani, tilos polgári bírósághoz fordulni.

Az ügy kipattanása után a FIFA 72 órát adott a szabálytalanság kiküszöbölésére. Ha ez nem történik meg, a végrehajtó bizottság akár fel is függeszthette volna a dél-amerikai ország szövetségének tagságát.

A Rangers azért fordult polgári bírósághoz, mert jogtalannak vélte a helyi szövetség fegyelmi testületének korábbi döntését, amellyel három pontot levont a csapattól, azzal az indokkal, hogy az engedélyezett öt helyett egyszerre hat külföldi játékosa tartózkodott a pályán az egyik mérkőzésen. Amennyiben a büntetés érvénybe lép, a Rangers a második ligába csúszik vissza.

Cristian Herrera,a Rangers jogásza a Radio Bio-Biónak úgy nyilatkozott, hogy visszavonták a beadványukat. "Az elemi óvatosság diktálja ezt a lépést, az, hogy ne veszélyeztessük a válogatott világbajnoki részvételét" - tette hozzá. A fegyelmi ügy vélhetően tovább folytatódik.