Vágólapra másolva!
Csalódottan vették tudomásul a Juventus labdarúgói és vezetői, hogy búcsúzni kényszerültek a Bajnokok Ligájától, de egyetértettek abban, hogy kedd este a jobb csapat győzött Torinóban.

"Nagy csalódás ez a klubnak, a csapatnak és a szurkolóknak egyaránt. Fájó, hogy utolsó két mérkőzésünkön nem tudtunk pontot szerezni a BL-ben, és hogy ma este nem voltunk képesek megtartani a döntetlent" - értékelt a találkozót követően Ciro Ferrara, a Juventus vezetőedzője. "A bajorok taktikailag és technikailag is fölénk nőttek, gyakran okoztak nehézséget nekünk, miközben mi ritkán tettük ugyanezt velük. Sokat futottunk ugyan, de üresben. Igaz, hogy nagy energiát fektettünk az Inter elleni hétvégi mérkőzésbe, de ez nem mentség."

Jean-Claude Blanc klubelnök is csalódásról beszélt, ugyanakkor hozzátette, hogy túl kell lépni a vereségen és a búcsún. "A Bayern az idénybeli legjobb mérkőzését produkálta, mi viszont rosszul játszottunk. A sorozatra vonatkozóan komolyabb céljaink voltak, így megértjük a szurkolók elégedetlenségét. Egy csapat erejét azonban az is jelzi, hogy a drukkerek a nehéz pillanatokban is kitartanak mellette. A búcsú nem változtat a terveinken, folytatjuk utunkat, Ciro Ferrarával együtt."

"El kell felejteni ezt a mérkőzést" - fogalmazott a védő Fabio Cannavaro. "Vezettünk, de összességében hiányzott belőlünk az elszántság, az agresszivitás, mindaz, amit az Inter ellen felvonultattunk."

A másik oldalon érthetően nagy volt a boldogság, főleg amiatt, hogy egy erős olasz alakulat otthonában sikerült kiharcolni a továbbjutást, amely a csoportszakasz közepén még kissé távolinak tűnt.

"Nagyon jó meccset hoztunk össze. Négy-egyre nyerni Olaszországban nagy elégedettséggel tölt el mindannyiunkat, elég volt a játékosokra és a vezetőkre pillantani az öltözőben" - összegzett Louis van Gaal, Bayern München holland trénere. "Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, a szünetben így nem is mondtam semmit. A különbség ahhoz képest, ami októberben történt velünk az, hogy mostanában már eredményesek vagyunk a kapu előtt, gólokat szerzünk" - utalt a szakember arra, hogy a játékkal szerinte korábban sem volt gond.