Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten nagyrészt a csatárok lőtték a gólokat a rangosabb futballbajnokságokban, így ezúttal négy olyan mezőnyjátékos is bekerülhetett az álomcsapatba, aki nem talált a kapuba, míg a támadósorba a rengeteg duplázó kellett kettőt kiválasztanunk.

Kapus:
Sébastien Frey (francia, Fiorentina): A firenzei csapat a héten két bajnokit is játszott, mivel az előző fordulóból a Bologna elleni találkozó átcsúszott hétfőre. A lila-fehérek akkor 3-1-re nyertek, majd a Lazio ellen is begyűjtötték a három pontot, Frey főleg az utóbbi találkozón mutatott be bravúros védéseket.

Hátvédek:
Cédric Hengbart (francia, Auxerre): Az auxerre-i együttes nyolc mérkőzés óta nyeretlen volt a Ligue 1-ben, ráadásul ez idő alatt mindössze egyetlen gólt szerzett, így aztán a Nancy elleni idegenbeli győzelem meglehetősen váratlan eredmény. A találkozón az Auxerre első találatát a jobbhátvéd Hengbart érte el, aki rendkívül agilisan futballozott az egész mérkőzésen.

Benedikt Höwedes (német, Schalke 04): A gelsenkircheniek Werder Bremen elleni bajnokiján a nagy kérdés az volt, hogy melyik, krízisben lévő együttes indul meg felfelé a tabellán. Ez a Schalkénak sikerült, köszönhetően a fiatal középhátvédnek, Höwedesnek, aki a találkozó egyetlen gólját fejelte.

Phil Jagielka (angol, Everton): A liverpooli csapat pazar hetet tudhat maga mögött, hiszen az FA-kupában sikerült kivernie a városi rivális Liverpool FC-t, majd a bajnokságban magabiztosan győzte le a Bolton Wandererst. Jagielka főleg az első meccsen remekelt, levette a pályáról Fernando Torrest, és a szezonban nyújtott teljesítménye alapján sokak szerint a válogatott keretben lenne a helye.

Phillip Lahm (német, Bayern München): A bajorok alaposan megizzadtak a három pontért a Borussia Dortmund ellen, hiszen csak a hajrában tudták bebiztosítani a győzelmet. Ez azonban legkevésbé sem Lahmon múlt, aki legszebb napjait idézve futballozott a védelem bal oldalán: tökéletesen megoldotta alapfeladatát, és amikor tehette, felzárkózott a támadásokhoz.

Középpályások:
Stéphane Sessegnon (benini, Paris-SG): A párizsi együttes egyre jobban áll a Ligue 1-ben, a hét végén idegenben győzte le rendkívül magabiztosan a Nantes-ot. A meccsen Ludovic Giuly két gólt szerzett, de a mezőny legjobbja mégis Sessegnon volt, aki maga is betalált - teljesítményét a L'Équipe a rendkívül magas, kilences osztályzattal jutalmazta.

Jean Makoun (kameruni, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat teljesítményét az utóbbi időben rengeteg kritika érte, de az OL csattanós választ adott a kétkedőknek azzal, hogy a hét végén idegenben verte 3-1-re a Nice-t. A találkozón a csapat védekező középpályása, Makoun kétszer is eredményes volt, feltéve a koronát pazar teljesítményére.

Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): A gyengén sikerült szezonrajtot követően magához tért a Roma, és immár versenyben van a negyedik helyért a Serie A-ban. A hét végén az egyik közvetlen riválist, a Genoát győzték le, köszönhetően többek között De Rossi pazar játékának. A középpályás igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, gólpasszt adott Mirko Vucinicnek, és a pálya minden pontján feltűnt.

Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): A Barca továbbra is megállíthatatlanul menetel a Primera Divisiónban, és tartja a háromgólos átlagát. A katalánok a hét végén a Sporting Gijónt győzték le 3-1-re, Iniesta pedig egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott: szinte hibátlanul játszott, majdnem minden csele bejött, és mozdulataiból csak úgy sugárzott az elegancia.

Csatárok:
Sebastien Freis (német, Karlsruher SC): A KSC helyzete a második félidő elején reménytelennek tűnt a Hamburger SV ellen, hiszen a vendégek akkor már 2-0-ra vezettek. A hazai csapat azonban nem adta fel, és Freis vezérletével sikerült fordítania: a csatár kétszer is eredményes volt, a győztes találatot a ráadás perceiben fejelte.

Salva (spanyol, Málaga): Az egykori spanyol gólkirály eddig ebben a szezonban csak epizodista volt a Málagában, ám amikor az Almería ellen kétgólos hátrányban becserélték, egy féklidő alatt megmutatta, hogy még mindig nagyon érzi a kaput. A veterán csatár kétszer is betalált, és ennek köszönhetően a Málaga fordítani tudott.

www.infosport-focivilag.hu