Vágólapra másolva!
Az egyik francia csapat örülhetett, a másik szomorkodhatott az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóin, az Olympique Marseille ugyanis Amszterdamban harcolta ki a továbbjutást, a Saint-Etienne viszont hazai pályán vérzett el a Werder Bremen ellen.

A 32 között a sorozat egyik favoritjának tartott Milant kiejtő Werder Bremen egygólos előnnyel utazott a francia bajnokságban kiesőhelyen álló Saint-Etienne-hez, és a németek korán vezetést szereztek, Frings szöglete után Prödl teljesen üresen érkezett az ötösön, és a jobb felsőbe bólintott.

A 28. percben még kedvezőbb helyzetbe került a Werder, egy hazai bedobás után szereztek labdát a brémaiak, és az akció végén Özil baloldali beadását Pizarro 10 méterről, elvetődve csúsztatta a bal sarokba.

A tartalékos hazaiak a második félidőben azért összekapták magukat, igaz, a szépítő gólt megelőző akció abból indult, hogy Wiese kidobásánál Pizarro elhagyta a labdát, mindenesetre Benalouane köszönte a lehetőséget, és Varrault beadása után a bal alsóba fejelt.

A hosszabbításban az egyenlítés is összejött a franciáknak, amikor Grax éles szögből kilőtte a hosszú sarkot, de így is a Werder örülhetett, amely 3-2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe. Alain Perrin, a Saint-Etienne edzője a visszavágó előtt úgy nyilatkozott, hogy nem szeretnének továbbjutni, mert a bajnokság fontosabb, ez a vágya teljesült a trénernek, most már csak benn kéne maradni...

Egy másik francia csapat, a Marseille az Ajax vendége volt, az OM otthon 2-1-es előnyt kapart össze, de a visszavágón a 33. percben már az amszterdamiak álltak jobban, amikor Suárez kiugratása után a lescsapdát kijátszó Enoh a jobb sarokba gurított.

Gyorsan jött a marseille-i válasz, Bakari Koné passza után Niang a kapus lába között küldte a labdát a helyére. A második félidőben az Ajax nagyon hajtott a hosszabbítást jelentő második gólra, amely a 74. percben meg is született, Suárez gyönyörűen fordult le Hiltonról, majd külsővel adott középre, Sulejmani pedig három méterről nem hibázott fejjel.

A rendes játékidőben nem született újabb gól, így jöhetett a túlórázás, amelyben a Marseille vitte be a mindent eldöntő találatot: Zenden szabadrúgása felpattant a sorfalról, előbb Taiwo, majd Samassa fejelte tovább a labdát, Sears pedig testi épségét nem kímélve, Vermeer kapussal ütközve stukkolt a hálóba, továbbjuttatva ezzel csapatát.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Saint-Etienne (francia) - Werder Bremen (német) 2-2 (0-2)
gól:
Benalouane (64.), Grax (92.), illetve Prödl (6.), C. Pizarro (28.)
továbbjutott: a Werder Bremen 3-2-es összesítéssel

Ajax Amsterdam (holland) - Olympique Marseille (francia) 2-2 (1-1, 2-1, 2-1) - hosszabbítás után
gól: Enoh (33.), Sulejmani (74.), illetve Niang (35.), Mears (110.)
piros lap: Bruno Silva (Ajax, 122.)
továbbjutott: a Marseille, 4-3-as összesítéssel

A csütörtöki program:
Metaliszt Harkov (ukrán) - Dinamo Kijev (ukrán) 18 ó (0-1)
Sahtar Doneck (ukrán) - CSZKA Moszkva (orosz) 18.30 (0-1)
Zenit (orosz) - Udinese (olasz) 18.30 (0-2)
Galatasaray (török) - Hamburger SV (német) 20.30 (1-1)
Aalborg (dán) - Manchester City (angol) 21 ó (0-2)
SC Braga (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 21.30 (0-0)