Vágólapra másolva!
Vérrögöt találtak Gary Cahillnek, a Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers védőjének karjában. Az első diagnózisok szerint több hónapot kell kihagynia, így vélhetően kimarad az angol vb-keretből.

Cahill először pénteken érzett erős fájdalmat a karjában, amely később meg is duzzadt, így a játékos kénytelen volt kihagyni csapata szombati Fulham elleni bajnoki mérkőzését. A kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy Cahill karjában egy vérrög van, ez okozza a fájdalmat.

"Szomorú fejlemény ez Gary számára, de most az a legfontosabb, hogy minél előbb rendbe jöjjön. Úgy tűnik, több hónapot, de az is lehet, hogy az egész hátralévő szezont ki kell hagynia. Nem hinném, hogy a betegségének köze van a sporthoz, ez egy olyan dolog, ami bárkivel előfordulhat" - mondta a Bolton menedzsere, Owen Coyle.

A 24 éves Cahill stabil tagja volt az angol U21-es válogatottnak, idén pedig pazar formában játszott klubjában. Fabio Capello meghívta az angol válogatottba, és a Kazahsztán elleni világbajnoki selejtezőn pályára is léphetett. A betegsége miatt azonban minimálisra csökkent az esélye, hogy bekerüljön a Dél-Afrikába utazó 23 fős keretbe. Csak akkor kerülhet vissza a keretbe, ha addig még pályára lép a bajnokságban.