Vágólapra másolva!
Távozik a skót Hearts labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról László Csaba, jelentette be az élvonalbeli klub pénteken.

A 45 éves szakvezető másfél évig irányította az edinburghi gárdát, s így ő lett a legtovább regnáló tréner 2005 decembere óta, amikor a litván üzletember, Vladimir Romanov megvásárolta az egyesületet. Az elmúlt négy évben Lászlón kívül 11 edző fordult meg a Hearts kispadján. Az erdélyi születésű magyar szakember ügyvédje tanácsára egyelőre nem beszél távozásának körülményeiről, sajtóértesülések szerint azonban a tulajdonos döntött a váltásról.

László az elmúlt hónapokban rendszeresen panaszkodott amiatt, hogy a költségvetési gondokkal küzdő klub nem igazol támadót ebben a szezonban. "November végén, december elején leadtam a klubvezetés felé egy rövid és egy hosszú távú tervet. Miután az átigazolási időszaknak mindjárt vége, az egészet el lehet dobni a kukába" - mondta.

A Hearts jelenleg az ötödik helyen áll a 12 csapatos skót bajnokságban, zsinórban hét mérkőzést vívott meg vereség nélkül, ám szerdán, hazai pályán kikapott 3-0-ra attól az Aberdeentől, amely a skót kupából is kiverte az együttest.

A Sky Sports úgy értesült, az új edző Jim Jefferies lesz, aki játékosként 1967 és 1981 között 227 mérkőzést játszott a klub színeiben, 1995 és 2000 között pedig edzőként dolgozott Edinburghban - mindkét alkalommal része volt egy-egy skót kupagyőzelemnek.

Jefferies a legutóbbi nyolc évben a Kilmarnockot irányította, ahonnan január 11-én távozott.