Vágólapra másolva!
Charlie Adamet, a Premier League-ből egy idény után búcsúzó Blackpool skót középpályását már csak egy sikeres orvosi vizsgálat választja el attól, hogy a a Liverpool játékosa legyen, a két klub ugyanis megegyezett egymással.

A Liverpool már a téli átigazolási szezonban is meg akarta szerezni Adamet, akiért két ajánlatot is tett a klub, de a Blackpoolnak nem felelt meg a 6,5 millió font, mert legalább 9 milliót szeretett volna kapni a csapatkapitányért, aki esélyes volt az Év játékosa címre is, amelyet végül az általa lerúgott Gareth Bale kapott meg.

Az év elején a Tottenham is el akarta vinni az új Steven Gerrardnak nevezett Adamet, de a Spurs egy banális hiba miatt lemaradt az átigazolásról, a Blackpool részvényesei közül többen későn tudták aláírni a papírokat, így az átigazolási időszak lezárta után két perccel köttetett meg a szerződés, vagyis Adam nem igazolt sehová.

A Liverpool nem adta fel, és az idény befejeztével ismét bejelentkezett a Blackpoolnál, amely igazán jó pénzt már csak most tudott keresni Adam eladásán, mivel a játékos szerződése jövő nyáron lejárt volna, és ha kitöltötte volna, akkor ingyen távozhatott volna.

Adam a nemrég véget ért idényben a harmincnyolcból harmincöt bajnokin pályára lépett, és egyértelműen húzóembere volt a Blackpoolnak, amit 12 gólja és 8 gólpassza is bizonyít. A 25 éves középpályást 2009-ben 500 ezer fontért vette meg a Blackpool a Rangerstől, ennek most a sokszorosát kaphatja az őszt már a Championshipben kezdő csapat, bár a pontos vételárról egyelőre nincs információ. Adam a Liverpool második nyári szerzeménye lehet, korábban Jordan Henderson érkezett a Sunderlandtől 20 millió fontért.

Könnyen lehet, hogy az olasz fővárosból érkezik a harmadik új fiú, a Roma kapusa, Alexander Doni ugyanis ügynöke, Ovidio Colucci szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy Angliába igazoljon. Colucci szerint Doni 36 órán belül aláírhatja a szerződését a Liverpoolhoz, amelynek nem kell fizetnie a brazil kapusért.

A Vörösök az Aston Villa válogatott szélsőjére, Stewart Downingra is rámozdultak, de a birminghami klub visszadobta a 15 millió fontos ajánlatot.