Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség után a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította a Szélesi Zoltánt is foglalkoztató görög Olimpiakosz Volosz fellebbezését, így érvényben maradt a csapat kizárása az Európa Liga idei szezonjából.

A CAS szerdai közleményében jelzi, hogy a Volosznak a mellékbüntetésként kiszabott hároméves nemzetközi eltiltását - amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette az UEFA - később tárgyalja, most gyorsított eljárásban csak a jelenlegi kizárás ügyével foglalkozott, ugyanis csütörtökön már pályára lépnek az érintett csapatok az EL-ben.

Az UEFA fegyelmi bizottsága múlt csütörtökön a görögországi bundabotrányban játszott szerepe miatt zárta ki az EL-ből az együttest, amely a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdange-t búcsúztatta, s a francia Paris Saint-Germainnel találkozott volna a csoportkörbe jutásról döntő párharcban. Az UEFA Szélesiék kizárása után, múlt pénteken úgy döntött, a luxemburgiak csaphatnak össze a PSG-vel a most csütörtökön és egy héttel később a negyedik selejtezőkörben.

Szélesi csapatát július végén a bundabotrány miatt száműzték a görög élvonalból is, ám múlt szerdán a helyi szövetség fellebbviteli bizottsága helyt adott a klub fellebbezésének, és visszavette az együttest a legjobbak közé, igaz, a szezont tíz pont levonással kezdi meg.

Mindent egy helyen az Eb-ről