Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az incidensek elkerülése érdekében a 2012-es Európa-bajnokság idejére Ukrajnának ki kell tiltania az országból az angol futballhuligánokat és ultrákat - közölte kedden Donyeck megye közigazgatási hivatalának vezetője. A kelet-ukrajnai megye azonos nevű székhelyén több mérkőzést is játszik majd az angol csapat.

"Meg kell akadályozni, hogy a június 8. és július 1. közötti Eb alatt angol ultrák érkezzenek Ukrajnába" - közölte Andrij Sisackij, akinek kijelentését a sajtószolgálata is megerősítette. "Inkább azzal vádoljanak meg, hogy nem vagyunk kellően nyitottak, mintsem incidensek történjenek."

"Az ukrán rendvédelmi szerveknek listát kellene felállítaniuk azokról a huligánokról, akiknek meg kell akadályozni az országba való belépését a torna idején" - vélte a szénbányászatáról ismert megye, Viktor Janukovics ukrán elnök szűkebb pátriája közigazgatási vezetője.

Donyeck az egyike a négy ukrán városnak, ahol a Lengyelországgal közös rendezésben sorra kerülő EURO-2012 mérkőzéseit játsszák. Itt lesz júniusban az Anglia-Franciaország és az Ukrajna-Anglia találkozó, valamint egy negyeddöntős és egy elődöntős mérkőzés.

Mindent egy helyen az Eb-ről