Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A nyolcmeccses eltiltástását letöltő Luis Suárez visszatérése fellelkesítette a Liverpool-szurkolókat, de az uruguayi csatár a Tottenham ellen megint nem csak a játékával került reflektorfénybe, ugyanis gyomron rúgta Scott Parkert. Wayne Rooney, a Manchester United csatára szerint a bíró hibázott, sárga helyett piros lapott kellett volna adnia Suáreznek.

Suárezt azért tiltotta el nyolc meccsre az angol szövetség, mert bizonyítottnak találta, hogy az uruguayi csatár rasszista jelzőkkel illette Patrice Evrát, a Manchester United francia balhátvédjét.

Az eset nagy vihart kavart Angliában, voltak olyan hangok, akik azt látták a súlyos eltiltás hátterében, hogy az angol szövetség így akart üzenni Sepp Blatternek, a FIFA elnökének, aki korábban elbagatellizálta a rasszizmus kérdését.

Suárez a Tottenham elleni bajnokin tért vissza eltiltásából, és mindössze három perce volt a pályán, amikor egy labdáért vívott párharc során gyomron rúgta Scott Parkert. Suárez gyorsan elnézést kért a földön fetrengő Parkertől, de így is sárga lapot kapott a mozdulatért, Wayne Rooney pedig a Twitteren azt írta, Suárez olcsón megúszta.


"Ha a bíró látta az esetet, akkor piros lapot kellett volna adni Suáreznek" - érvelt a MU-csatár, akinek a szakkommentátorként dolgozó Gary Neville is osztotta a véleményét. Dalglish nem akart foglalkozni a két véleménnyel - lehet, a hétvégi MU-Liverpool meccs miatt döntött így -, de kifejtette, hogy szerinte Suárezt nem kellett volna eltiltani az Evra-incidens miatt.

A Vörösök edzője azt mondta, Suáreznek senkinek semmit nem kell bizonyítania a klubon belül, és azért jelölte cserének, mert nem lett volna szerencsés, ha ilyen hosszú kihagyás után egyből a kezdőben kap helyet.

Graham Poll, korábbi játékvezető a Daily Mailen írt cikkében Rooney oldalára állt, és szintén piros lapos megmozdulásnak látta Suárez rúgását, hozzátéve, nem a szándék, hanem a tett a lényeg, ezért Suáreznek eltiltás járna Parker megrúgásáért.

Mindent egy helyen az Eb-ről