Vágólapra másolva!
A Barcelona sportigazgatója tagadta azokat a feltételezéseket, melyek szerint a rákos daganattal kezelt Tito Vilanova helyére a klub kívülről hozna edzőt. Átmenetileg a másodedző irányít, azután pedig a kezelést kapó Vilanovával képzelik el a folytatást. A Real is biztatást küldött a rivális trénerének, akinek csütörtökön eltávolították a fültőmirigyében diagnosztizált tumort.

"Tito az edző, és az is marad" - nyilatkozta Andoni Zubizarreta a Barca sajtótájékoztatóján.

A klub házon belül oldja meg a helyzetet, a másodedző Jordi Roura irányítja a csapatot, amíg Vilanova korházban lesz.

A Barcelona edzőjének fültőmirigyén rákos daganatot diagnosztizáltak, emiatt csütörtökön megműtötték, és sikerrel távolították el a tumort. Az edző gyógyuléásától függően még pár napig a kórházban marad, ugyanakkor egy hathetes kemoterápiát is elkezd.

Az edző 2011 őszén már sikeresen leküzdötte a betegséget, egy műtéttel eltávolítottak egy daganatot a fültőmirigyéből, ami után tavasszal térhetett vissza a csapat kispadjára, akkor még Pep Guardiola segítőjeként.

Sandro Rosell elnök a klub feltételek nélküli támogatását jelezte a szakembernek. "Tito megmutatta nekünk, hogy nagyon erős, biztosak vagyunk a visszatérésében."

A Barcelonánál arra számítanak, hogy miután visszatér a kórházból, a további kezelése ellenére Vilanova képes lesz ellátni a munkáját vezetőedzőként. A trénernek várhatóan hathetes kemoterápiára lesz szüksége.

A Real Madrid a honlapján közzétett levélben fejezte ki támogatását, és kívánt gyors gyógyulást a rivális edzőjének.