Vágólapra másolva!
Itthon eddig nem tapasztalt rendszert vezettek be a Csongrád megyei futballbajnokságban, ahol ezentúl a csapatok is értékelhetik a bírókat, írja a SZEGEDma.hu.

A rendszer lényege, hogy a két csapat egy kártyán 1-től 5-ig osztályozhatja a játékvezető tevékenységét, illetve az ellenfél viselkedését, majd a meccs végén a lapot visszaadják a bírónak, aki egy borítékban a jegyzőkönyvvel együtt a megyei igazgatósághoz küldi.

"Az egész rendszer angol mintára épül, és a bizalmi faktor a fő forrása, hiszen nem szankcionáljuk, ha valaki nem küldi vissza a lapot, de mi bízunk benne, hogy a csapatok 99 százaléka belátja, hogy ez a lépés is nagyon fontos része a párbeszédnek, a visszacsatolásnak és annak is, hogy minőségi változást érhessünk el a Csongrád megyei játékvezetésben" - mondta Hegyi Péter, a megyei játékvezetői bizottság új elnöke.

A csapatok így befolyásolhatják a játékvezető előmenetelét is, amelyre ezen kívül az ellenőri jelentés és a motivációs index van hatással, utóbbi pontozza a játékvezetők edzésaktivitását és a jegyzőkönyvek kezelését.