Vágólapra másolva!
Óriási öngóllal vette ki részét a hollandok 8-1-es győzelméből Devecseri Szilárd, a Haladás válogatott labdarúgója, aki a klub honlapján azt mondta, azért nem engedte, hogy Arjen Robben felsegítse, nehogy látszódjon rajta, hogy megtört.

Szalai: Tíz vagy húsz éve hülyítjük a népet

Súlyos, 8-1-es vereséget szenvedett péntek este a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiában, a mérkőzés hatodik hazai gólját a félidőben csereként pályára lépő Devecseri Szilárd fejelte a saját kapujába.

"Négygólos holland vezetésnél nem volt leányálom beállni. Ennek ellenére örültem, hogy pályára léphettem, cseppet sem izgultam, sőt, kifejezetten élveztem az elképesztő hangulatot, a remek körülményeket, és azt, hogy világsztárok ellen bizonyíthattam. Szerintem jól is szálltam be, első megmozdulásommal leszereltem Arjen Robbent, majd megelőztem egy csapattársát is. Sajnos az öngólommal mindent lerontottam" - nyilatkozta Devecseri a Haladas.hu portálnak.

Azt mondta, az öngóljánál érezte, hogy Robben mögötte van, ezért szögletre akarta fejelni a labdát.

"Úgy éreztem, hogy jóval a kapu vonalán túl állok, nagyot tévedtem. Szörnyű érzés volt, amikor a hálóba vágódott a labda, nem akartam hinni a szememnek, a földre rogytam. Odajött hozzám Robben, és vigasztalásként megpróbált felhúzni. Nem fogadtam el a segítséget, nem akartam kimutatni, hogy megtörtem. Mert egy kicsit bizony megtört az öngól, ezután nem úgy ment a játék, mint előtte. Hibáztam, de már nem tudok mit csinálni, muszáj továbblépnem."

Állítása szerint nem olvasgatja az internetes hozzászólásokat, de tudja, sokan bűnbaknak kiáltják ki.

"A szerencsétlen öngólt leszámítva nem játszottam rosszul. Másrészt, ha kiélezett szituációban, szoros eredménynél hibázok ekkorát, sokkal rosszabb lenne a helyzet. Ismerősök és barátok vigasztaltak, biztattak, mondván nem miattam kaptunk nyolc gólt, csináljam tovább a dolgomat. Úgy hallottam, Kuttor Attila, az Illés Akadémia edzője azt mondta játékosainak, minden akadémistának azt kívánja, hogy világsztár segítse fel."

Nagyon sajnálja, hogy Egervári Sándor lemondott, de most a legfontosabb feladatnak azt tartja, hogy megverjék Andorrát. "Amíg halvány esélyünk van a második helyre, nem szabad feladnunk, de a sorsunk már nem a saját kezünkben van."

Előfordul az ilyen hiba

"Elmondtam neki, hogy most kell profinak lenni, felejtse el, ami pénteken történt" - mondta Artner Tamás, a Haladás edzője. "Előfordul az ilyen hiba, ráadásul a gól már nem osztott, nem szorzott. Amit előtte és utána csinált az viszont nem volt rossz - az ő oldaláról ritkán adtak be a hollandok. Persze azt is hangsúlyoztam, ilyen hibát még egyszer nem szabad elkövetnie.