Rangadót nyert Győrben a Fradi

Győr, 2014. augusztus 17.
Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Győr, 2014. augusztus 17. Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az előző szezonban ezüstérmes Győr hazai pályán 1-0-ra kikapott a bronzérmes Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A győriek legutóbb március 8-án szenvedtek vereséget bajnokin az ETO Parkban.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Győri ETO FC-Ferencváros 0-1 (0-1)
Győr, 5000 néző, v.: Andó-Szabó

Győri ETO FC: Kamenár – Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovic, 81.), Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.), Varga R. - Priskin

Ferencváros: Dibusz - Bönig, Mateos, Pavlovic, Nalepa - Gyömbér, Busai - Dilaver, Gera (Havojic, 78.), Nagy D. (Cukic, 65.) - Böde (Lauth, 78.)

gólszerző: Busai (45.)
kiállítva: Varga R. (85.)
sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.), illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (90.)

A Ferencváros kezdte aktívabban a mérkőzést, leginkább a győri térfélen zajlott a játék. A folytatásban aztán kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, de elég alacsony színvonalú volt a játék, helyzetek például alig akadtak. A hajrában ugyanakkor mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de gólt csak a vendégeknek sikerült szerezni: közvetlenül a szünet előtt Busai volt eredményes, miután egy kiugratás után higgadtan elpasszolta a labdát a kifutó kapus mellett.

Busai Attila gólja három pontot ért a Fradinak. Forrás: MTI/Kovács Tamás

A fordulást követően nyomás alá helyezte az FTC kapuját a Győr és ugyan kapufáig eljutott, gólt nem sikerült szereznie - ebben nagy szerepe volt a jól védő Dibusznak is. A hajrában is mindent elkövetett az egyenlítésért a házigazda - amely a Havojicot hátulról buktató Varga Roland buta kiállítása miatt az utolsó percekben emberhátrányban futballozott -, de nem tudta bevenni ellenfele kapuját.

A lefújás után a győriek vezetőedzője, Horváth Ferenc a Ferencváros védekező taktikáját tette szóvá. "Furcsa, hogy öt védővel jött ide hozzánk a Ferencváros, miközben folyamatosan a támadójáték fontosságát hangsúlyozzák - mondta az érthetően csalódott szakember, aki szerint mindent jól csinált a csapata, csak a gól nem jött össze.