Blatter mégis FIFA-elnök maradna

FIFA Ballon d'Or Gala 2013 SPORT Profil SILHOUETTE Fußball .soccer Soccer PROFILE GESTURES sports SPO SQUARE FORMAT
The silhouette of FIFA president Sepp Blatter is seen during the FIFA Ballon d'Or Gala 2013 held at the Kongresshaus in Zurich, Switzerland, 13 January 2014. Photo: Patrick Seeger/dpa
Vágólapra másolva!
Joseph Blatter a sporttörténet egyik legnagyobb botránya után is maradna a FIFA élén, noha csupán két hete jelentette be a lemondását.

Blatter június másodikán, csupán négy nappal az ötödik elnöki ciklusa megkezdése után közölte, hogy távozik a FIFA elnöki székéből. Nem mondta, hogy a szervezetet körülvevő korrupciós botrány őt is elérte volna, arra hivatkozott, hogy nincs "teljes egyetértés" a személye körül.

A terv szerint Blatter a december közepi közgyűlésig hivatalban marad, ám vasárnap már többször is arra utalt, hogy ez mégsem lesz így.

Minden nyitott

Először a Schweiz am Sonntag című lap írta meg egy névtelen forrásra hivatkozva, hogy Blatter "nem zárja ki", hogy mégis hivatalban marad, majd a BBC-nek nyilatkozta egy Blatterhez közel álló személy, hogy a sportvezető marad, amennyiben nem bukkan fel megfelelő helyettes. "Minden nyitott" - tette hozzá a forrás.

A BBC szerint Blatter ázsiai és afrikai szövetségek kérésére gondolhatta meg magát. A FIFA nem kommentálta, hogy Blattert kérlelték-e a két földrészről, azonban a BBC forrásai "nonszensznek" nevezték, hogy a svájci sportvezető ezekre hallgatott volna.

A nemzetközi szövetség kitart amellett, hogy nem változott semmi Blatter június eleji bejelentése óta.