Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban jelenleg második Leicester City nem ad el és nem is vesz játékosokat a januári átigazolási időszak hátralévő részében. Az együttes vezetőedzője, Claudio Ranieri ezt kedden jelentette be, azt követően, hogy a klub a múlt héten megvásárolta a Birmingham Citytől a 19 esztendős szélsőt, Demarai Grayt.

"Az átigazolási piac számunkra bezárult. Csak a saját játékosaimban gondolkozom, és senki nem is távozik. Vége az üzletnek" - nyilatkozott az olasz szakember.

Ranieri egyúttal azt is megerősítette, hogy a csapat két húzóembere, Jamie Vardy és Riyad Mahrez marad. A gólerős páros 28 találatot szerzett a Leicester által jegyzett 37-ből, s a hírek szerint több európai élcsapat érdeklődését is felkeltette.

Újságírói kérdésre reagálva Ranieri azt felelte: "Úgy vélik, hogy egy nagy játékos érkezésével elérhetnénk a Bajnokok Ligáját? Lehet, de nem lehetünk biztosak benne."

"Lépésről lépésre építjük a csapatot, hogy harcban legyünk a Bajnokok Ligája-indulásért. A bajnokságban bármi megtörténhet, és mi mindent megteszünk azért, hogy elérjük" - mondta a vezetőedző.

A tavaly még kiesés ellen küzdő Leicester City nagy meglepetésre sokáig vezette a tabellát, húsz fordulót követően pedig a második helyen áll, hátránya mindössze két pont az éllovas Arsenal mögött. Szerdán a Tottenham vendégeként lép pályára az együttes a Premier League-ben.