Nem kell ide Neymar, nélküle is hasít a PSG

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian defender Dani Alves (R) celebrates a goal with Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Nice (OGC Nice) on October 27, 2017, at the Parc des Princes stadium in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a francia élvonalbeli bajnokság, a Ligue 1 pénteki esti rangadóján fél gőzzel, az eltiltott Neymar nélkül is könnyedén verte 3-0-ra az előző idény bronzérmesét, az OGC Nice-t. Edinson Cavani duplázott, Ángel Di María két gólpasszt adott.

Az előző szezonban egyértelműen rangadónak számított, ha találkozott a Ligue 1 egyik legnagyobb rivalizálásának két főszereplője. Idén ez máshogy van: a brutálisan megerősített Paris Saint-Germain tíz forduló után már négy pont előnnyel vezeti a bajnokságot, míg az előző idény bronzérmese ugyanennyi meccsen mindössze tíz pontot szerezve a 14. helyen áll.

Úgyhogy a Parc de Princes-ben még akkor is a PSG volt a torony magas esélyes, ha Neymar egy mérkőzésre szóló eltiltása miatt csak a lelátóról követhette az eseményeket. Így viszont helyet kapott a kezdőben Ángel Di María, és, ha már ott volt, akkor a 3. percben mindjárt adott is egy gólpasszt Edinson Cavaninak. A Cardinale-t helyettesítő Walter Benítez kapusnak azért írhatunk ebből a gólból a számlájára. Ez volt a PSG 2500. gólja a Ligue 1-ben.

Aktívabb volt a PSG, igaz, Mario Balotelli révén a nizzaiaknak is volt egy halovány lehetőségük. A hazaiak viszont előbb egy büntetőt kértek számon a játékvezetőn (nem járt nekik), majd fél óra elteltével rúgtak még egyet: megint Di María adott, ezúttal pazar gólpasszt, újfent Cavaninak, Benítez kapus pedig egy újabb bizonytalansággal segítette gólhoz a hazai csapatot.

Az uruguayi csatárt láthatóan nem nyomasztotta Neymar távolléta, ahogy Di María is látványosan igyekezett jelezni, a brazil támadó nélkül is megy itt a bolt. Miközben Cavani meccs/gól mutatóval villog az elmúlt hónapokban, addig a Nice az első 45 percben nem találta el Areola kapuját.

És ez az első gól utáni állapot:

A második félidőben sem tűnt úgy, hogy megismétlődik a tavaly decemberi 2-2, ugyanis alig hét perc elteltével Cavani egy beadás után visszafejelt labdáját Dante gyötörte a saját kapujába.

Ezzel ki is alakult a 3-0-s végeredmény, a PSG pedig továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot, 11 mérkőzés után 29 ponttal.