Vágólapra másolva!
A 16-szoros magyar válogatott labdarúgó, Kabát Péter tavaly novemberben szerződést bontott az NB II-es ETO FC Győrrel, hogy elindulhasson az RTL Klub reality vetélkedőjében, a „Celeb vagyok, ments ki innen" című műsorban. A 40 éves játékos döntését igazolta, hogy egy hónnappal később a nézők szavazatai alapján ő lett a dzsungel királya. Az egykori NB I-es gólkirály az Origónak mesélt dél-afrikai tapasztalatairól, a mémekről, amelyek a játék alatt születtek róla, és arról, hogy a televíziós hírnév ellenére sem szeretne elszakadni a labdarúgástól.

Korább NB I-es gólkirályként és magyar válogatott futballistaként nyilván ismert embernek számított a futballszerető berkekben, de a „Celeb vagyok, ments ki innen" után egy egész ország megismerhette a nevét. Érzékeli a hirtelen jött népszerűséget?
Igen, nagyon is. Magyarországon a foci teljesen más közeg. Nyilván sokan tudták addig is, hogy Kabát Péter egy sportoló. Ebben a nevem is szerepet játszhatott, mert jobban megmarad az emberekben, mintha Tóthnak vagy Kovácsnak hívnának. Amióta hazajöttem Dél-Afrikából, sokan megismernek, olyanok is megállítanak az utcán, akik egyáltalán nem szeretik a labdarúgást, de nagyon tetszett nekik a műsor. Miután megnyertem a vetélkedőt, kaptam vagy ezer üzenetet, és mindegyik pozitív volt.

Nem is az a lényeg, hogy megnyertem, hanem az, hogy az emberek megkedveltek. És ez a legjobb a dologban.

Kabát Péter úgy érzi, megszerették a tv-nézők Fotó: Polyák Attila - Origo

Hogyan telt az ünnepi időszak?
December 20-án hazajöttem Dél-Afrikából, majd 27-én már a párommal, Adrienne-nel és egy baráti társasággal elutazunk nyaralni Jamaicára. Tíz nap alatt sikerült kipihenni a dzsungel megpróbáltatásait.

Említette már a pozitív üzeneteket. Azonban a műsor ideje alatt a Trollfoci rengeteg mémmel árasztotta el az internetet, főleg a matektudását kifigurázva. Ezekről mi a véleménye?
Ezeken hatalmasakat röhögök. Nagyon szórakoztatnak, úgyhogy le a kalappal a Trollfoci előtt, mert mindig sikerül valami olyat kitalálniuk, amivel meg tudják nevettetni az embereket.

A dzsungelben szórakoztató párost alkottak Pumped Gabóval. Csak a játék alatt működött önök között a barátság, vagy a magánéletben is jóban vannak?
Korábban már szerepeltünk együtt a „Nyerő páros" című vetélkedőben, ott már megkedveltük egymást. De úgy istenigazából most lettünk nagyon jóban, és ő hatalmas segítség volt nekem. A játék kezdete óta viccesek voltunk, szórakoztattuk a nézőket. Ő is ezért került be a legjobb háromba. Az embereknek is az volt a fontos, hogy tudjanak nevetni és szórakozni rajtad. Aki nem ilyen volt, az hamar kiesett.

A műsor alatt a párja rengeteget kampányolt a közösségi oldalakon. Adrienne-nek mekkora szerepe volt a győzelmében?
A játék alatt nekem erről fogalmam sem volt, hiszen nem volt nálunk semmi, amivel kapcsolatot tarthattunk volna a külvilággal.

Ez biztosan befolyásolta, hogy ilyen sokan szavaztak rám. Amikor még Újpesten futballoztam, Adri szervezett nekem egy születésnapi meglepetés bulit a Szusza Ferenc Stadionban. Akkor azt az ajándékot kaptam, hogy a segítségével elkészülhetett az önéletrajzi könyvem, úgyhogy sokszorosan hálás lehetek neki.

A korábbi NB I-es gólkirály sportolóként szeretne megmaradni a köztudatban Fotó: Polyák Attila - Origo

Több mint harminc éve futballozik. Volt már gólkirály az NB I-ben, játszott külföldön, és tizenhatszor a magyar válogatottban is szerepelt. Nem félt, hogy ez a szerepvállalás lerombolja a futballistáról felépített szobrot?
Erről a lehetőségről már nyár végén tudtam. Sokat gondolkodtam, és kikértem mindazoknak a véleményét, akikére adok, de nagyon jó tanácsot nem tudtak adni. Azt mondták, hogy nekem kell döntenem. Mindig is a foci volt az első, és ezután is az lesz. Szeretnék úgy megmaradni az emberek tudatában, mint sportoló.

Így, a pályafutásom vége felé, ezt a lehetőséget meg kellett ragadnom, mert ha nem megyek el, lehet, hogy soha többet nem hívnak.

A műsor miatt bontott szerződést az NB II-es ETO FC Győrrel. Sokan megtalálták a döntés miatt?
Kaptam hideget-meleget, mert ezt a szereplést a focival nem lehetett együtt csinálni. Sokat beszélgettem a vezetőkkel, Szentes Lázár edzővel is. A probléma az volt, hogy nekem el kellett mennem Dél-Afrikába, miközben az őszi szezonból még négy mérkőzés hátra volt. Az ETO nagyobb klub annál, hogy ezt meg lehessen tenni. Hogy nézett volna ki, hogy a csapat sorra játssza a meccseit, miközben az egyik játékosa minden nap a tv-ben szerepel? Ez a klubra nézve nem lett volna túl jó, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

Még nincs vége, lapozzon a folytatáshoz!