A Vidi korábbi edzője sem tudta megállítani a Solskjaer-féle Manchestert

fbl Horizontal panoramic
Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata (R) talks with Manchester United's Norwegian caretaker manager Ole Gunnar Solskjaer (L) on the touchline during the English FA Cup third round football match between Manchester United and Reading at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 5, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Négy bajnoki győzelem után az FA-kupában is bemutatkozott a Manchester United menedzsereként Ole Gunnar Solskjaer, az ellenfél pedig a másodosztályú bajnokság kiesőzónájában található Reading volt.

A Vidi korábbi edzője, José Gomez vezette Reading ellen alaposan felforgatta csapatát Solskjaer, de ígéretéhez híven kezdett elől Lukaku és Alexis Sánchez is.

A Manchester United ellen egyébként ott ült a Reading kispadján a manchesteriek korábbi játékosa, John O'Shea is.

A manchesteriek játékán érződött, hogy ebben a felállásban még nem nagyon szerepeltek, a Reading előtt is akadtak kisebb lehetőségek.

A 22. percben aztán Fred lőtt a Reading kapujába, de les miatt azt nem adták meg, viszont a videóbíró kiszúrta, hogy az akció közben történt egy szabálytalanság, így tizenegyest kapott a Manchester United. A büntetőt Juan Mata értékesítette.

Az első félidő hosszabbításában újabb gólt szerzett a United, Alexis passza után Lukaku lőtt higgadtan a kapuba, hetedik FA-kupa-meccsén a hatodik gólját szerezte a manchesteriek mezében.

Az utolsó harminc percre Solskjaer beküldte a mindössze 19 éves holland tehetséget, Tahith Chongot, míg Alexist sérülés miatt kellett lehoznia, de több gól már nem esett, a Manchester United 2-0-ra nyert és bejutott az FA-kupa negyedik körébe.

A 45 éves Solskjaer a legendás Sir Matt Busby klubcsúcsát állította be, aki szintén öt győzelemmel kezdett az 1946/47-es idényben. A rekorddöntésre jövő vasárnap kerülhet sor, akkor a tabellán hatodik Manchester United a harmadik helyezett Tottenham Hotspurnél vendégeskedik a Premier League 22. fordulójában.

Eredmények:
Sheffield Wednesday (II.)–Luton Town (III.) 0–0
Manchester United–Reading (II.) 2–0 (Mata 22. – 11-esből, Lukaku 45+4.)
Shrewsbury Town (III.)–Stoke City (II.) 1–1 (Norburn 45+4. – 11-esből, ill. Crouch 78.)
AFC Bournemouth–Brighton & Hove Albion 1–3 (Pugh 55., ill. Knockaert 31., Bissouma 34., Andone 64.)
West Ham United–Birmingham City (II.) 2–0 (Arnautovic 2., Carroll 91.)
Burnley–Barnsley (III.) 1–0 (Wood 92. – 11-esből)
West Bromwich Albion (II.)–Wigan Athletic (II.) 1–0 (Sako 31.)