Guardiola szerint senki sem hisz a Manchester Cityben

Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola awaits kick off in the English Premier League football match between Southampton and Manchester City at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on December 30, 2018. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola szerint senki sem hisz bennük a csütörtöki, bajnoki elsőséget is befolyásoló Liverpool elleni rangadó előtt.

A nem rég még listavezető Manchester City decemberben háromszor is vereséget szenvedett, így visszacsúszott a tabella harmadik helyére, és jelenleg hétpontos lemaradásban van a legutóbbi kilenc bajnokiját kivétel nélkül megnyerő Liverpool mögött. A csütörtöki mérkőzés tehát kulcsfontosságú lehet a bajnoki cím szempontjából (akkor is, ha még csak január van), egy esetleges győzelemmel ugyanis a Liverpool tíz pontra növelné előnyét legnagyobb riválisa előtt, ami - tekintve, hogy még nincs vereségük a Premier League-ben - már-már behozhatatlannak számítana.

Guardiola csapata számára kötelező a győzelem Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Tudom, hogy senki sem hisz bennünk - kezdte drámaian a meccset felvezető sajtótájékoztatót Guardiola. - Jelenleg a Liverpool Európa legjobb csapata, de minden tőlünk telhetetőt meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Mindenki arról beszél, hogy mi lesz, ha kikapunk, de mi lesz, ha nyerünk? Ez a mi nagy esélyünk, hogy harcban maradjunk a Premier League-ért."

A katalán edző biztosan nem számíthat a régóta sérült Benjamin Mendy játékára, Fabian Delph pedig eltiltás miatt nem lehet ott a pályán. Kérdéses Kevin De Bruyne szereplése is, aki a szerdai edzést a csapattal végezte, és a hírek szerint bevethető állapotban lesz csütörtökön, de Guardiola még kivár. "Holnap reggel még vetünk rá egy pillantást, de már sokkal jobban van".

A Manchester City-Liverpool összecsapást csütörtökön 21.00 órakor játsszák.