Válságban a PSG, most a kupadöntőt vesztették el - videó

775330380 fbl Horizontal
Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts as he receives a red card from referee Rudy Buquet during the French Cup final football match between Rennes (SRFC) and Paris Saint-Germain (PSG), on April 27, 2019 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombat este a Francia Kupa döntőjében a Paris Saint-Germain a visszatérő Neymar vezérletével kétgólos előnyre tett szert, a Rennes azonban mégis hosszabbításra mentette a meccset, majd tizenegyespárbajban legyőzte a bajnokcsapatot, így fennállása során harmadszor hódította el a trófeát.

A párizsiak az utóbbi hetekben hullámvölgybe kerültek, de így is toronymagasan megnyerték a bajnokságot. A kupadöntőre Thomas Tuchel vezetőedző a legerősebb csapatát küldte pályára, egyedül Edinson Cavani hiányzott, aki sérülés után nemrég tért vissza, és még nincs százszázalékos állapotban. Ott volt viszont a csapatban a brazil Neymar, aki január 23-án, a Strasbourg elleni kupameccsen szenvedett sérülést, ugyanaz a csont tört el a lábfejében, mint 2018-ban.

Neymar januári sérülése óta először volt kezdő a PSG-ben Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Álomszerűen kezdték a meccset a párizsiak.

A 13. percben Neymar szögletére Dani Alves érkezett mélységből, és kapásból óriási bombagólt lőtt a jobb alsó sarokba.

A 21. percben növelte az előnyét a PSG. Di Maria tökéletes ütemű kiugratásával a visszatérő Neymar lépett ki ziccerben, és hanyag eleganciával átemelte a Rennes kapusát.

Ekkor úgy tűnt, sima lesz a meccs, de a 39. percben Hamari Traore jobb oldali beadásába Presnel Kimpembe olyan szerencsétlenül ért bele, hogy Areolának esélye sem volt a hárításra.

A második félidőt remekül kezdte a Rennes, komoly nyomást gyakorolt a párizsi csapatra, aminek a 66. percben meglett az eredménye. Clement Grenier balról belőtt szögletére Edson Mexer érkezett a rövid oldalon, és a kapuba csúsztatott.

A PSG nagyon visszaesett. A 80. percig nem is volt kaput eltaláló lövése a második félidőben. Az utolsó szűk negyedórában már egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, így 9 év után ismét hosszabbítás következett a Francia Kupa döntőjében.

A ráadásban felpörögtek a párizsiak.

Kylian Mbappé kétszer is eldönthette volna a meccset, de a 100. percben közelről kapufát lőtt, majd három perccel később a cseh Tomas Koubek bravúrral hárította a ziccerét. A 110. percben a korábbi PSG-játékos, Hatem Ben Arfa kísérletezett egy veszélyes bombával, de nem találta el kaput.

A tizenegyespárbaj előtt megfogyatkozott a PSG,

ugyanis a francia világbajnok Kylian Mbappét egy brutális belépő után azonnal kiállította a játékvezető.

A 20 éves támadó pályafutása harmadik piros lapját kapta, ebből kétszer a Rennes volt az ellenfél.

A tizenegyespárbajban a két csapat játékosai nem hibáztak az első öt sorozatban, így jöhetett a szétlövés. A hatodik körben Ismaila Sarr tizenegyesével előnybe került a Rennes, míg a PSG-ből Christopher Nkunku hibázott, így a Rennes fennállása során harmadszor nyerte meg a Francia Kupát.

Francia Kupa, döntő
Rennes-Paris Saint-Germain 2-2 (1-2, 2-2, 2-2) - tizenegyesekkel: 6-5
Gólszerzők: Kimpembe (39.), Mexer (66.), ill. Dani Alves (13.), Neymar (21.)
Kiállítva: Mbappé (120.)

A Stade Rennais FC 48 év után tudott újra trófeát nyerni.